PAMELA ANDERSON

Seks-bomba iz ‘Spasilačke službe‘ poznata po burnim vezama i kućnim pornićima slavi 54. rođendan

Poslije braka s Tommyjem Leejem, glumica se udavala i razvodila triput, a na Badnjak 2020. izrekla je sudbonosno ‘da‘ tjelohranitelju
Pamela Anderson u 'Spasilačkoj službi'
 Lfi/avalon.red/Avalon/Profimedia

Čim se 1. srpnja 1967. godine rodila u u Ladysmithu na otoku Vancouveru u Britanskoj Kolumbiji u Kanadi, Pamela Denise Anderson u domovini je postala prava medijska zvijezda. Naime, njezin dolazak na svijet poklopio se sa stotom obljetnicom službenog osnutka Kanade temeljem Ustava iz 1867., pa su je kanadske novine od milja prozvale "stogodišnjom bebom".

Otac slavne glumice bio je pogrebni radnik, a majka konobarica. Njezin pradjed Juho Hyytiäinen bio je Finac, a prezime si je promijenio u Anderson kad je stigao kao imigrant u Kanadu. Pamela s majčine strane također ima i ruske krvi.

image
Pamela Anderson
Face To Face/Face To Face/Profimedia

Njezin put prema slavi počeo je sasvim slučajno 1989. kad ju je na utakmici kanadske nogometne lige na stadionu u Vancouveru uočio netko iz pivovare čiji je logo Pamela tad nosila na majici - odmah su je angažirali kao svoje zaštitno lice, a atraktivna plavuša već iste godine pojavila se i na naslovnici časopisa Playboy, s kojim je uspješno surađivala pune 22 godine.

Uslijedilo je njezino preseljenje u Los Angeles u SAD-u, gdje je vrlo brzo počela dobivati manje glumačke uloge.

Veliki karijerni preokret osigurala joj je rola u hit TV seriji "Spasilačka služba", u kojoj je od 1992. do 1997. igrala C. J. Parker. Sve ostalo je povijest...

image
Pamela Anderson
Andrew H. Walker/Getty Images/Profimedia

Više od glume, reći će mnogi, proslavili su je silikoni u grudima i burne ljubavne veze - s Tommyjem Leejem, bubnjarom rock/metal benda Mötley Crüe, u braku je bila od 1995. do 1998. Par se vjenčao poslije samo četiri dana poznanstva, a roditelji su dvojice sinova, Brandona i Dylana.

Dok su novopečeni supružnici bili na medenom mjesecu, iz doma im je ukradena privatna seks-snimka, koja je završila i na internetu. No nije bila jedina - svojedobno je objavljen i kućni pornić koji je glumica prije braka snimila s Bretom Michaelsom iz rock benda Poison.

image
Pamela Anderson sa sinovima Brandonom i Dylanom
Chris Delmas/Visual/Profimedia

Tijekom njihova burnog braka, Lee je bio uhićen zbog zlostavljanja i napada na Pamelu, zbog čega je dobio i šest mjeseci zatvora. Holivudska seks-bomba u jednom intervjuu iz ožujka 2002. izjavila je kako se zarazila hepatitisom C dijeleći igle za tetoviranje s bivšim suprugom.

Poslije njega, udavala se još triput - za rokera Kid Rocka, filmske producente Ricka Salomona i Jona Petersa, a od Badnjaka 2020. u braku je s tjelohraniteljem Danom Hayhurstom.

Viđala se i sa švedskim modelom Marcusom Schenkenbergom te francuskim nogometašem Adilom Ramijem.

image
Pamela Anderson i Tommy Lee
PASCAL GUYOT/AFP
image
Pamela Anderson s bivšim dečkom Adilom Ramijem
Bruno Bebert/Bestimage/Profimedia

Iako je mnogi danas kritiziraju zbog pretjerivanja s botoksom, zanosna glumica i dalje slovi za jednu od najseksepilnijih žena u svijetu.

Aktivno se bori za prava životinja, a medijske stupce punila je i zbog prijateljstva s Julianom Assangeom, glavnim urednikom i osnivačem WikiLeaksa, organizacije koja objavljuje tajne informacije i povjerljive dokumente od anonimnih izvora zviždača.

A ovih dana objavljeno je kako je Pamela potpisala ugovor za snimanje TV emisije koja će pratiti obnovu napuštenog doma njezine pokojne bake na otoku Vancouver. Anderson je spomenutu kuću u rodnom Ladysmithu kupila od svoje bake još prije 25 godina uz obećanje da će imanje zadržati u obitelji. Projekt nazvan "Pamela Anderson's Home Reno" prikazivat će se na međunarodnoj razini.

image
Pamela Anderson
Mwp/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 00:07