TRAJALO JE 46 GODINA

Šok za voditelje slavnog showa: ‘Pakirajte se, ukidamo Top Gear zauvijek, nakon ovog nema povratka‘

Produkcijsko osoblje ljuto je jer je BBC donosilo tu odluku čak deset mjeseci i spremaju se tužbe. Povod je nesreća Andrewa Flintoffa

‘Top Gear‘

 Syspeo/Sipa Press/Profimedia/Syspeo/sipa Press/profimedia

Nakon 46 godina gasi se kultna BBC-jeva emisija "Top Gear", otkriva britanski tabloid The Sun. Šefovi javne televizije, kako pišu, odlučili da nema povratka nakon nesreće u kojoj je zamalo poginuo Andrew "Freddie" Flintoff. Upućeni su rekli da je produkcijskom osoblju savjetovano da se usredotoče na druge angažmane.

image

Andrew Flintoff, voditelj Top Geara

Stephen Crawshaw/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Stephen Crawshaw/backgrid/backgrid Uk/profimedia

Budućnost BBC-jevog vrlo unosnog serijala koji se emitira diljem svijeta dovedena je u pitanje kada je bivša zvijezda kriketa Freddie pretrpio ozljede lica i slomio rebra na testnoj stazi u prosincu, no odluka je donesena tek nedavno.

"Top Gear je bio institucija na britanskim televizijama, ali smatra se da nema šanse da se nastavi nakon Freddiejeve nesreće. BBC je svjestan da su zamalo izgubili život voditelja dok su snimali scenu i postoji osjećaj da bi bilo neukusno nastaviti sa stvaranjem tako opasnog materijala. To je teška odluka, ali duboko u sebi znaju da je ispravna jer najzagriženiji obožavatelji serije neće htjeti gledati blage verzije emisije.", ispričao je izvor za The Sun. Flintoffove kolege, voditelji emisije Paddy McGuinness i Chris Harris, još nisu javno komentirali nesreću nakon koje je morao biti helikopterom odvezen u bolnicu. Međutim činjenica da se odluka donosila čak deset mjeseci silno je razljutila produkcijsko osoblje. The Sun otkriva da barem jedan član ekipe sada planira pokrenuti pravni postupak protiv BBC-ja zbog gubitka zarade.

image

Paddy McGuinness, Chris Harris i Freddie Flintoff

Ian West/Pa Images/Profimedia/Ian West/pa Images/profimedia

"Stvari bi mogle postati ružne jer su ljudi povezani sa serijalom puno izgubili zbog neodlučnosti šefova BBC-ja. Moglo bi doći do više od nekoliko velikih isplata.", navodi im izvor.

Top Gear prvi put je emitiran 1977. kada su Angela Rippon i Tom Coyne bili voditelji na BBC Midlandsu, godinu dana prije nego što je show preuzela nacionalna mreža. Postao je hit nakon što je Jeremy Clarkson preuzeo dužnost 1988. godine. Otišao je 11 godina kasnije, ali se vratio 2002. za ponovno pokrenutu verziju showa zajedno s Richardom Hammondom i Jasonom Doweom, kojeg je kasnije zamijenio James May.

image

Jeremy Clarkson i James May

Vesa Moilanen/Lehtikuva/Profimedia/Vesa Moilanen/lehtikuva/profimedia

Nakon što je Clarkson udario producenta 2015. godine, dobio je otkaz, a Hammond i May odlučili su otići iz solidarnosti s kolegom. Vođenje emisije potom je preuzelo niz voditelja, uključujući glumca iz serije "Prijatelji" Matta LeBlanca, vrhunskog trkača Eddieja Jordana i televizijskog voditelja Chrisa Evansa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:16