PIOTR KALUSKI

Tjelohranitelj varalice s Tindera od Netflixa traži ispriku i 5,6 milijuna dolara: ‘I mene je prevario‘

Simon Leviev, pravog imena Shimon Hayut, tvrdi da nije nikoga prevario te da je bogatstvo stekao ulaganjem u Bitcoin

Piotr Kaluski prikazan je u filmu kao desna ruka Simona Levieva

 Netflix

Piotr Kaluski, tjelohranitelj 31-godišnjeg Simona Levieva, prevaranta s Tindera o kojem je streaming platforma Netflix snimila dokumentarni film "The Tinder Swindler", tvrdi da prikaz njega u filmu ne odgovara istini te od Netflixa traži da mu se javno ispriča, isplati 5,6 milijuna dolara odštete i film ukloni s interneta, javlja Daily Mail.

Kaluski tvrdi kako je Leviev, koji se zapravo zove Shimon Hayut, prevario i njega te da mu još uvijek duguje 10 tisuća eura.

Iako se u dokumentarcu osobno ne pojavljuje, Kaluski je u njemu prikazan kao Levievov pomoćnik koji je uvijek bio uz njega kada je ovaj od svojih žrtava tražio novac kako bi "pobjegao neprijateljima".

image

Kako bi žene uvjerio da mu pošalju novac, Simon Leviev im je slao fotografiju krvavog Piotra Kaluskog i govorio da ga "proganjaju neprijatelji"

Netflix
image

Kako bi žene uvjerio da mu pošalju novac, Simon Leviev im je slao fotografiju krvavog Piotra Kaluskog i govorio da ga "proganjaju neprijatelji"

Netflix

- Moj je klijent oštećena strana. Ne samo zato što su mu osobna prava povrijeđena nego i zato što mu glavni lik filma duguje naknadu za pružene usluge, otprilike 10 tisuća eura, te izbjegava plaćanje - rekla je Kaluskijeva odvjetnica Joanna Parafianowicz.

- Nezakonito korištenje lika mog klijenta u kontekstu sadržaja filma i financijskih prevara žena te sugestija da je Piotr u njima sudjelovao, nanijela je štetu mome klijentu. Moj klijent nije bio uključen u snimanje filma i nije znao za financijske aktivnosti svog poslodavca i ne može ga se s njima povezivati.

image

Piotr Kaluski prikazan je u filmu kao desna ruka Simona Levieva

Netflix

Netflix još nije odgovorio na tvrdnje odvjetnice Kaluskog. Leviev, odnosno Hayut, završio je 2019. godine u zatvoru, ali je iduće godine pušten zbog "dobrog ponašanja".

Podsjetimo, tri su žene u dokumentarcu "The Tinder Swindler" ustvrdile da su Levievu, za kojeg su vjerovale da je sin izraelskog milijardera te koji ih je zavodio privatnim zrakoplovima, skupocjenim automobilima i kojekakvim luksuzima, posudile gotovo 500 tisuća američkih dolara te da taj novac više nikad nisu vidjele. Sumnja se da je Leviev od žrtava iz cijelog svijeta na prevaru iskamčio 10 milijuna dolara.

Leviev je odbio dati intervju redateljici "Tinder Swindlera" Felicity Morris, ali je zato u ekskluzivnom razgovoru za televizijsku emisiju Inside Edition odbacio tvrdnje da je prevarant te da je samo "samac koji je na Tinderu htio upoznati djevojke".

- Začudilo me koliko me žena htjelo i koliko ih je ponudilo da doputuju k meni bez da su me upoznale. Nisam čudovište kakvim me se prikazuje - rekao je Leviev za Inside Edition.

Leviev je rekao da žene koje su se pojavile u dokumentarcu nisu prevarene te da im se nije prijetilo. Dodao je i da se nikada nije izdavao za sina milijardera koji posluje s dijamantima.

- Ja sam pošten poduzetnik - rekao je Leviev te ustvrdio da su za njegovo bogatstvo zaslužne investicije.

- Bitcoin sam kupio 2011. godine, kada još nije vrijedio mnogo. Ne moram vam reći koliko sada vrijedi - dodao je Leviev.

Leviev je trenutno u vezi s izraelskom manekenkom Kate Konlin.

Kada su iz Inside Editiona Konlin pitali što misli o tvrdnjama koje su iznesene u "The Tinder Swindleru", manekenka je rekla da ne može vjerovati da je netko izgradio "takvu lažnu priču". Konlin je rekla da Leviev od nje nikada nije posudio novac.

- Nisam prevarant i nisam lažnjak - rekao je Leviev za Inside Edition.

- Ljudi me ne znaju i zato ne mogu o meni suditi. Ja sam najveći gospodin na svijetu - dodao je Leviev.

Daily Mail piše da je Leviev trenutno u Izraelu te da je ovog tjedna viđen u Ferrarijevom autosalonu. Leviev navodno zarađuje tako što personalizirane videe prodaje preko platforme Cameo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 06:20