BATLEROVA SJEĆANJA

Želja mu je bila zaplesati s kraljicom, a otkrio je i drugo lice Kate Middleton: ‘Dok još nije bila Williamova žena...‘

Prije nego što je počeo raditi za kraljevsku obitelj, bio je njihov veliki obožavatelj, a jednom je čak i pisao kraljici
 Pa Images/Alamy/Alamy/Profimedia/Pa Images/alamy/alamy/profimedia

Grant Harrold (44) bivši je batler kraljevske obitelji koji tvrdi da je Kate Middelton oduvijek bila drugačija od ostalih članova obitelji, a zapamtio ju je po njenim šalama i čavrljanju s osobljem. Sedam godina radio je za kralja Charlesa III., a sadašnju princezu od Walesa poznaje iz vremena dok je još bila samo Williamova djevojka, prenosi Daily Mail.

- Dok još nije postala Williamova supruga i član obitelji, Kate je sa mnom i ostalim osobljem bila toliko pristojna, prijateljski nastrojena i zabavna što mi se svidjelo, rekao je Harrold.

image
Pa Images/Alamy/Alamy/Profimedia/Pa Images/alamy/alamy/profimedia

Prije nego što je počeo raditi za kraljevsku obitelj, bio je njihov veliki obožavatelj, a jednom je čak i pisao kraljici. Svjedočio je brojnim intimnim trenucima unutar obitelji, pa se tako prisjetio vremena kad su se William i Kate upoznali. Rekao je da su bili mladi par koji je tek došao sa Sveučilišta St. Andrews gdje su se upoznali kao devetnaestogodišnjaci, a Grantu su tijekom tog vremena izgledali kao i svaki drugi par.

Bio je nazočan i šezdesetoj godišnjici braka pokojne kraljice i princa Phillipa 2007. godine, a nakon kraljičine smrti prošlog mjeseca razgovarao je s australskim radijskim voditeljima Ryanom ‘Fitzyjem‘ Fitzgeraldom i Michaelom ‘Wippa‘ Wipflijem na radijskoj postaji Nova 96.9 dok je svijet oplakivao odlazak monarha.

Harold, podrijetlom iz Airdrieja u Škotskoj, radio je u Highgroveu između 2005. i 2011. godine. Dok je govorio o Njezinom Veličanstvu preplavili su ga osjećaji pa ju je od milja nazvao ‘gospođa Windsor‘. Prisjetio se anegdote iz mladosti kad je pitao oca kako je to plesati s kraljicom, nakon pogledanog dokumentarca o kraljevskoj obitelji. Otac mu je odgovorio da se ili oženiš u obitelj ili radiš za njih, a Harold je počeo razmišljati za koga bi se mogao oženiti.

- Shvatio sam da to možda nije najpametniji potez. Kraljici sam poslao dva pisma i fotografiju da zna kako izgledam, napisao sam da ću jednog dana doći raditi za nju. To se očito nije dogodilo jer sam postao baler njezinu sinu, rekao je Harrold.

image
Stuart C. Wilson/Afp

Jedanaest godina nakon pogledanog dokumentarca, Harrold se našao u plesnoj dvorani dvorca Balmoral s tadašnjom vojvotkinjom od Cornwalla. Dok su plesali, vojvotkinja mu je rekla da izgleda prilično nervozno i uplašeno. Ispričao joj je svoj san iz mladosti o plesu s kraljicom, a vojvotkinja mu je odbrusila da je u prostoriji preko 150 ljudi i da je malo vjerojatno da će kraljica plesati s njim.

- Kad smo završili s plesom, vojvotkinja je ispustila zvuk kao da sam joj stao na nogu. Pogledao sam u pod i shvatio da nisam. Okrenuo sam se i ugledao kraljicu koja je podigla ruke za ples, rekao je batler kojem je ples s kraljicom bio nevjerojatno iskustvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:49