Luka Dončić

 USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Sports/ddp Usa/profimedia
SLUŽBENO SE OGLASILI

Luka Dončić ipak neće platiti sve troškove sprovoda za žrtve tragedije, iz Beograda stiglo objašnjenje

Grad je zahvalio slavnom košarkašu na izrazima sućuti i ponudi da pokrije troškove
Piše: SNObjavljeno: 05. svibanj 2023. 16:28

Kada je čuo za veliku tragediju u Srbiji, slavni slovenski košarkaš Luka Dončić ponudio se da preko svoje zaklade plati sve troškove sprovoda za osmero djece i zaštitara koji su preminuli u krvavom pohodu učenika u Beogradu.

‘Srce mi je slomljeno nakon ove tragedije u Srbiji i gubitka života nevinih školaraca. Mislima sam uz obitelji i cijelo društvo pogođeno ovom tragedijom. Kroz svoju fundaciju istražujem kako odmah, ali i kako dugoročno pomoći učenicima, školi i obiteljima pogođenima tragedijom u školi Vladislav Ribnikar. Posvećen sam tome i nastavit ću dijeliti vijesti i načine pomoći čim detalji budu dostupni‘, napisao je Dončić.

Slovenac je obećao i da će platiti psihološku pomoć svima koji su pogođeni ovom tragedijom, no izgleda da od toga neće biti ništa. Grad Beograd je zahvalio Dončiću na ponudi i rekao kako će ipak grad snositi sve troškove.

‘Grad Beograd zahvaljuje obitelju Luke Dončića na izrazima sućuti i javno izrečenoj želji da snosi troškove sahrane poginulih učenika OŠ Vladislav Ribnikar. Grad Beograd je, od trenutka kada je gradonačelnik najavio svaku vrstu pomoći obiteljima stradalih, s njima u komunikaciji i jedna od prvih dogovorenih stvari su pokrivanje svih troškova i organizacija sprovoda. Nadležne službe već pripremaju organizacijske detalje u vezi sa sahranom‘, priopćili su iz Beograda.

Linker
20. svibanj 2024 16:53