NIKOLINA VUKOVIC STIPANICEV Cropix
DONOSIMO DETALJE

FOTO Mijenja se izgled kultnog hrvatskog stadiona: ‘Obavijestili smo HNS o našim planovima‘

‘To je posao vrijedan cca 200.000 eura, a planova ima napretek‘
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 25. travanj 2024. 13:01

Nakon što je HNS, odnosno njegov Odjel za licenciranje odaslao priopćenje o klubovima koji su dobili zeleno svjetlo za nastupe u natjecanjima za iduću natjecateljsku sezonu, i u kojem nije bilo ime HNK Šibenik, krenule su različite medijske priče. Posebno grubo je zazvučala i vijest po kojoj klub sa Šubićevca nije dobio licencu ni za jedno od glavnih stupnjeva natjecanja za sljedeću godinu, uključujući ni 1. niti 2. NL!

Neki mediji, posebice portali, već su Šibenčane otpisali iz borbe za povratak u HR nogometnu elitu, proglasivši Zrinski Osječko 1664 maltene novim prvoligašem. Kao da ne postoji žalbeni rok, u kojem je, barem do sada, HNK Šibenik uspješno rješavao potrebne nedostatke. Prethodno je šibenski klub imao problema vezano za financije, zajedno s infrastrukturnim nedostatcima, ali je nekako uvijek uspijevao ishoditi licencu u žalbenom postupku. Budući da je u tijeku žestoka borba za plasman u 1. Supersport HNL između slavonskog i dalmatinskog kluba, kontekst ove priče poprima nove obrise. Šibenika čekaju borba na više frontova, koje će, kako tvrde njegovi čelnici, biti uspješno riješene.

Nakon objave rješenja HNS-a iz kluba sa Šubićevca nisu se odmah oglasili, šibenski novinari su počeli istraživati koji je krimen kluba zbog čega nije dobio licencu ni za jedno od tri vodeća natjecanja pod okriljem HNS-a.

- A, kada smo mi to dobili iz prve licencu - bila je prva impresija sportskog direktora Hrvoja Kulušića, koji nikad ne izbjegava odgovore na bila koja pitanja, uz dodatak:

- Nema razloga za brigu. Radi se o tehničkim nedostatcima, koji se promptno rješavaju i licencu ćemo sigurno dobiti - kazao je Kulušić.

Neki drugi karakter

Sutradan se službeno oglasio i klub s priopćenjem u kojem se potvrđuje kako klub ima određenih tehničkih manjkavosti koje treba ispraviti do isteka žalbenog roka, ne ulazeći u detalje o kojim tehničkim nedostacima se radi. Naknadno smo saznali da se radi o starom problemu stadiona na Šubićevcu, a koji je vezan za natkrivanje dijela istočne tribine, i osvjetljenja na reflektorima.

Kasnije se pojavila i priča o jednom brojaču karata u kojeg je udario grom...

Cijela ta priča oko licenciranja dolazi u trenucima kada klub sa Šubićevca s novim vlasnicima prolazi kroz vidljivu fazu investiranja u infrastrukturu, i gdje je i zadnjem sumnjivcu jasno kako se na Šubićevcu, ali i izvan njega, nakon godina zatišja izvode ozbiljni građevinski zahvati.

image
NIKOLINA VUKOVIC STIPANICEV Cropix

- Cijela ova priča oko licenci je očito poprimila neki drugi karakter i polako izlazi iz dimenzija merituma. Kada čitamo razne portale, može se zaključiti kako je Zrinski već proglašen prvoligašem, kako se više ne treba ni igrati još ovih šest kola. A činjenice su takve da HNK Šibenik, i mi koji vodimo klub, radimo iznimne napore kako bi se Šibenik podigao na svim razinama. Uostalom, to je vidljivo svakom tko je barem jednom nedavno bio u klubu, po radovima u upravnoj zgradi, tribini, ali i igralištu u Crnici. Dolaskom u klub naslijedili smo velike infrastrukturne manjkavosti koje nisu u skladu s potrebama vremena i naših planova vezanih za ovaj projekt HNK Šibenik - kazao nam je Stipan Dramac, jedan od ljudi iz uskog kruga Željka Karajice, predsjednika i vlasnika HNK Šibenik.

Posao vrijedan 200.000 eura

- Klub je u ovih godinu i pol dana koliko smo mi u vlasničkoj strukturi na čelu sa Željkom Karajicom, i Denisom Brašićem kao glavnim sponzorom i njegovom tvrtkom Primošten Resort, napravio veliki infrastrukturni iskorak, uloživši velike novce u nešto što izvorno nije njegovo vlasništvo nego vlasništvo grada. I nastavljamo dalje s našim planovima, ali i konkretnim investicijama, pa tako i onima vezanima za ovu aktualnu priču oko licenci. Tekuća problematika je raznovrsna, znamo što nam je činiti i sigurno ćemo riješiti sve nedostatke koje nam traži HNS. Kriteriji su svake godine stroži, sada su potrebni konkretni dokazi i ugovori i to nama neće praviti smetnje. Za dan, dva ćemo srediti svu papirologiju i siguran sam da će Šibenik dobiti licencu, i da će iduće igrati u SuperSport HNL-u - izrekao je Dramac rečenice koje su sigurno glazba za uši za sve šibenske navijače.

Uhvatili smo ga dok se vozio prema Zagrebu gdje se zajedno s Denisom Brašićem trebao naći s ljudima iz HNS-a, vezano za tekuću problematiku. Brašićeva tvrtka Primošten Resort glavni je sponzor Šibenika, koja je do sada uložila preko milijun eura u obnovu infrastrukture. Planova je mnogo i idu puno dalje od ispravljanja tehničkih nedostataka koji priječe izdavanje licence.

image
NIKOLINA VUKOVIC STIPANICEV Cropix

- S obzirom na to da HNS traži konkretne ugovore za radove, moja tvrtka Primošten Resort je potpisnik Ugovora o potrebnim građevinskim radovima. Već smo počeli sa zahvatima na istočnoj tribini, demontirali smo stolice, i uskoro krećemo s postavljanjem novih, te ugradnjom nadstrešnice te ugradnjom potrebnih sijalica na reflektorima. To je posao vrijedan cca 200.000 eura. Obavijestili smo HNS o našim planovima, podastrli sve papire, i s radovima ćemo krenuti čim završi aktualna sezona, kako ne bismo od stadiona pravili gradilište u tijeku natjecanja. Za novu sezonu, a ja sam uvjeren da će Šibenik igrati elitu, sve će biti gotovo. Planova ima napretek, postavit ćemo i novih 4000 stolica na zapadnoj tribini u šibenskim bojama, napravit ćemo i lounge na prostoru gdje su sada Press i TV loža. U tijeku su završni radovi u upravnoj zgradi. Čeka nas dosta posla i uskoro će Šubićevac zasjati u novom ruhu - kazao nam je glavni sponzor Denis Brašić.

image
NIKOLINA VUKOVIC STIPANICEV Cropix
image
NIKOLINA VUKOVIC STIPANICEV Cropix
image
NIKOLINA VUKOVIC STIPANICEV Cropix

U planu spajanje tribina, gradnja shopping centra...

Šubićevac zaista izgleda kao mini gradilište. Za dva mjeseca otprilike će biti zgotovljeni radovi na uređenju restorana-pizzerije i klupske kuhinje na gornjem katu upravne zgrade, i po dostupnim slikama to će izgledati super moderno, ali i funkcionalno. Već sada klupski uredi izgledaju tako, a u drugoj fazi tih radova na drugom katu trebale bi se napraviti i sobe za igrače. Prave investicije koje su donedavno izgledale u sferi SF, trebale bi se dogoditi nakon svih ovih zahvata, a u njima bi važnu ulogu trebao imati i grad. Radi se o izgradnji nove polukružne južne tribine koja bi spojila istok i zapad, ispod koje je u planu (za sada u arhitektonskim skicama) podzemna garaža, i manji shopping centar. I dalje je aktualna priča oko izgradnje trening kampa. Izgleda (pre)optimistično, ali već ovo do sada napravljeno je donedavno bilo nezamislivo. Vrijeme će pokazati sve, a sada se čeka 27. svibnja, krajnji rok do kada će HNS kazati konačnu riječ. Na Šubićevcu očito ne sumnjaju da će dobiti zeleno svjetlo i novu licencu, a momčad Marija Carevića u preostalih 6 kola mora napraviti svoj dio posla. Neće biti lako, ali optimizam na Šubićevcu usprkos svemu ne nestaje...

Linker
25. travanj 2024 13:01