DAMIR KRAJAČ/Cropix
NOVA ERA U MAKSIMIRU

Dinamo po prvi puta objavio broj članova. Najavili i velike promjene pri kupovini godišnjih ulaznica

Tomislav Globan je dao izjavu za medije u kojoj se dotaknuo promjena oko funkcije članova
Piše: SNObjavljeno: 09. svibanj 2024. 14:39

U ožujku je Velimir Zajec trijumfirao nad Mirkom Barišićem, preuzimajući kormilo Dinama kao novi predsjednik. Odmah nakon toga, zagrebački klub je uspostavio novi Izvršni odbor koji broji 13 članova. Među njima se ističe ime Tomislava Globana, profesora s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, koji sada obnaša funkciju predsjednika klupskog Odbora za članove. Profesor Globan je sada dao izjavu za medije u kojoj se dotaknuo promjena oko funkcije članova u Dinamu.

- Dinamo je klub svojih članova i Izvršni odbor je kao važan cilj stavio podizanje svijesti o važnosti članstva. U skladu s time planira se promocija važnosti članstva pod nazivom Prsta dva jedne ruke, po poznatim stihovima zagrebačkog benda Prljavo kazalište i koreografije naših navijača, započeo je Globan.

U nastavku je prvi puta otkrio koliko Dinamo ima članova te su najavljeni projekti kojima se ta brojka želi dodatno podići.

- Dinamo trenutno ima oko 29 tisuća članova, što je respektabilna brojka, ali želimo to podići na višu razinu. Kao cilj smo si postavili do kraja godine sustići rekordnu 1982. godinu, kada smo imali 42 tisuće članova. Već u subotu, prije utakmice s Osijekom, imat ćemo sastanak s povjerenicima kluba. Pozvani su svi da nam se pridruže na druženju na kojem će biti predsjednik kluba te predstavnici zaposlenika i Uprave, kao i naš Odbor za članstvo, poručio je profesor s Ekonomskog fakulteta.

Za kraj je najavio veliki projekt "Dinamovo" koji će raditi na širenju članstva i približavanju kluba njegovim navijačima.

- Riječ je o projektu kojim Dinamo dolazi među svoje članove u kvartove našega grada. Prvi kvart bit će Dubrava i u nedjelju, 19. svibnja će se na igralištu Osnovne škole Vjenceslava Novaka održati prvi taj događaj. Svojim prisustvom će događaj uveličati nekolicina prvotimaca Dinama. Do kraja godine planiramo još sličnih aktivnosti u zagrebačkim kvartovima. Tako ćemo pokušati pokazati koliko nam je prisustvo Dinama u zajednici bitno.

Svi koji žele sudjelovati u nogometnom turniru trebaju se učlaniti. Na samom događaju će biti kućica za učlanjivanje i to će biti prilika da što više ljudi obnovi članstvo ili se prvi put učlani. Također, klub podržava organizaciju Plavih noći širom Hrvatske, pogotovo je aktualno što će se dogoditi u Imotskom, Plava noć na kojoj će biti tri člana Izvršnog odbora Dinama.

Nama su bitni članovi iz svih dijelova Hrvatske, Imotski također ima veliku poveznicu s Dinamom. Brojni navijači od tamo dolaze, pa je tako i naša legenda Zvonimir Boban iz toga grada, a njegov otac je bio povjerenik Dinama. Snažno to podržavamo, zaključio je Globan.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. svibanj 2024 18:17