Khaled Desouki/Afp/Profimedia
ČUDNE REAKCIJE

Kao da su ‘pali s Marsa‘: ‘Igrači Zlatka Dalića ne igraju dobar nogomet, ali i to im je bilo dovoljno...‘

Europski mediji podijeljeni su oko mišljenja o igri hrvatske nogometne reprezentacije
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 27. ožujak 2024. 22:31

Hrvatska nogometna reprezentacija osvojila je prijateljski turnir u Egiptu, a o finalnoj utakmici s domaćinom izvijestila je i španjolska Marca.

‘‘Hrvatska, suparnik Španjolske, Italije i Albanije u skupini B Europskog prvenstva u Njemačkoj, vratila se iz minusa i uvjerljivom partijom stigla do pobjede od 4:2 protiv Egipta‘‘, piše Marca, navodeći strijelce i naglašavajući dvije asistencije kapetana Luke Modrića.

Španjolski As izvještaj s utakmice donosi pod naslovom "Hrvatska zabija bez sjaja", a u tekstu se ističe kako su se Vatreni vratili nakon primljenog pogotka i razbili afričku momčad bez demonstracije briljantnog nogometa. ‘

‘Modrić je izabran kao najbolji igrač utakmice nakon odigranih 60 minuta. Nered i umor u završnici omogućio je Hrvatskoj da kazni egipatsko ostavljanje prostora u defenzivi. Dalićevi igrači, prvi protivnik Španjolske na Euru, ne igraju dobar nogomet, ali i to im je bilo dovoljno da se komforno vrate u susret i na kraju ostvare pobjedu‘‘, stoji u tekstu Asa.

TuttoMercatoWeb donosi naslov "Spalletti, pogledaj Hrvatsku: gubili su nakon šest minuta, pa Egiptu zabili četiri gola".

U tekstu se ističe kako su "Hrvati ljutito reagirali i pogodili mrežu suparnika četiri puta, s četiri različita strijelca".

CalcioMercato se osvrnuo na izjednačujući pogodak Nikole Vlašića.

‘‘Nakon što je pogodio za Torino u Serie A i prekinuo golgeterski post od dva mjeseca, sad je zabio osmi gol za Hrvatsku u 55. nastupu. Prije toga je poentirao u rujnu 2021. protiv Slovenija u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo‘‘, piše talijanski portal.

Linker
12. travanj 2024 16:16