Maurizio Borsari/aflo/profimedia
IZGUBILI STRPLJENJE

Inter dao ultimatum Brozoviću: ‘Iznervirao ih je, evo što će se dogoditi ako danas ne potpiše za Al-Nassr‘

Gazzetta piše da je hrvatski reprezentativac zatražio čak i otpremninu od Nerazzurra
Piše: SNObjavljeno: 01. srpanj 2023. 13:29

Ako je do sada to bilo pod upitnikom, sada definitivno možemo konstatirati kako je Marcelo Brozović vlasnik najveće sapunice na nogometnom tržištu ovog ljeta.

Fabrizio Romano napisao je svoj poznati ‘Here we go!‘, diljem svijeta počele su kružiti namontirane slike Brozovića u dresu Al-Nassra, a možda se i Cristiano Ronaldo u svojoj vili u Rijadu nasmijao kad je skrolajući mobitelom naišao na vijest da mu se pridružuje član Vatrenih.

Situacija oko Brozovića preko noći se zakomplicirala, nije otišao put Saudijske Arabije, nije niti u Milanu, kako bi Goran Bare opjevao: "Gdje je nestao čovjek?" Zapelo je oko odštete, ali izgleda da je neizvjesnost oko budućnosti veznjaka Vatrenih sada dojadila Interu koji mu je, kako javlja La Gazzetta dello Sport, dao ultimatum.

Gazzetta piše da je Al-Nassr u petak navečer povećao ponudu s 15 na 18 milijuna eura, a Brozović tijekom današnjeg dana mora donijeti odluku: ili će potpisati za saudijski klub ili će ga definitivno maknuti s transfer liste i ostat će u klubu. Treće opcije nema.

Čak i ako Brozović zaista odbije ponudu od Al-Nassra po kojoj bi u tri sezone zaradio 100 milijuna eura, razvoj transfer sage neće izbrisati trag koji je ostavio u Interu. Bez obzira na to što je Uprava, kako piše Gazzetta, iznervirana ponašanjem Hrvata koji ih je iznervirao kolebljivim stavovima tijekom pregovora, objavama na društvenim mrežama, a nedavno čak i zahtjevom za otpremninom od kluba.

- Na kraju u ovakvim situacijama uvijek odlučuje igrač. Pokušat ćemo ponovno sklopiti posao, a ako ne uspijemo, maknut ćemo ga s tržišta - izjavio je direktor Nerrazzura Beppe Marotta.

Odnos između Hrvata i kluba je narušeni, a iza svega stoji paradoks: Inter je s Brozovićem prije godinu dana produžio ugovor do 2026. godine po kojemu zarađuje 6,5 milijuna eura po sezoni, sada je postala jedan od razloga za prodaju, kako bi se pogodovalo smanjenju plaća.

S druge strane, klub vreba talijanskog reprezentativca Davida Frattesija iz Sassuola. Ali on se nalazi i na radaru Milana i Rome, a vremena je sve manje što objašnjava vremenski rok koji je Inter postavio Brozoviću.

Linker
17. svibanj 2024 16:09