PLANINA OD ČOVJEKA

VIDEO: JAK KAO U 'IGRI PRIJESTOLJA' Snagator koji je glumio 'Planinu' oborio rekord star 1.000 godina

Hafthór Júlíus Björnsson, poznatiji kao Gregor 'Planina' Clegane, oborio je još jedan rekord u nastojanju da dokaže kako je upravo on najjači čovjek na svijetu.

No, ovaj je rekord jedinstven po tome što je star više od 1.000 godina.

Björnsson je rekord oborio na natjecanju za najjačeg Vikinga, ujedno i izlučnom turniru za predstavnike koji će se takmičiti za naslov najjačeg čovjeka na svijetu. U pitanju je rekord opisan u drevnim islandskim sagama koje pričaju priču o legendarnom ratniku Ormuru Stórólfssonu.

Ratnik iz narodnih priča podigao je deblo teško 1.250 funti ili 640 kilograma i, prema legendi, nosio ga 3 koraka na svojim leđima. No, nakon ta tri koraka pukla su mu leđa i više nikad nije bio jak kao prije.

Na ovogodišnjem natjecanju za najjačeg Vikinga Björnsson je odlučio ponoviti podvig iz narodne predaje i uspio je podići kladu te je nositi punih pet koraka.

Za razliku od ratnika iz legende, 'Planina' nije imao lomova niti zdravstvenih problema nakon što je spustio deblo teže od pola tone.

Logično, Björnsson je osvojio naslov najjačeg Vikinga i plasirao se na svjetsko prvenstvo. Pobjedu je pred oduševljenim navijačima proslavio urlajući: 'Ništa me ne može zaustaviti! Ništa me ne može slomiti!'

Baš kao u 'Igri prijestolja'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 13:47