POLEMIKA O JADRANSKOM DERBIJU

Horvat: 'Što je huligan htio postići?', Filipović: 'Kazna Hajduku će stvoriti kontraefekt' ▶️


100posto
15.03.2017.20:35
Horvat: 'Što je huligan htio postići?', Filipović: 'Kazna Hajduku će stvoriti kontraefekt' ▶️
Screenshot/YouTube/100posto.hr

sažeto

Cijelu situaciju, incidente, uzroke, posljedice te utakmicu komentira naš novinarski dvojac iz redakcije


100posto
15.03.2017.20:35

Bura se još ne stišava nakon Jadranskog derbija održanog u subotu na Poljudu između Hajduka i Rijeke.

Nažalost nogomet je opet pao u drugi plan, a na površinu su isplivali navijački izgredi, fašističko skandiranje, rasističko hukanje, bakljada i prekid utakmice zbog uleta navijača Hajduka na travnjak.

Cijelu situaciju, incidente, uzroke, posljedice te kazne disciplinskog suca komentira naš novinarski dvojac iz redakcije.

Toni Horvat i Juraj Filipović su novinari portala 100posto. Toni ima dva desetljeća iskustva u sportskom novinarstvu i za sebe kaže da je glas razuma u trenucima nacionalne euforije i depresije. S druge strane Juraj je u novinarstvu od 18. godine i primarno je novinar rubrike News te prati tehnologiju i dnevnu politiku, ali je itekako involviran u sportska i nogometna zbivanja.

Obojica su iz Splita, ali imaju oprečna mišljenja. Pogledajte njihovu kafansku raspravu u videoprilogu:

Podsjetimo, danas je disciplinski sudac HNL-a Saša Pavličić Bekić izrekao kaznu Hajduku jer je na utakmici Hajduk-Rijeka Torcida smještena na sjevernoj tribini zapalila u više navrata veliki broj pirotehničkih naprava, skandirala poklike pune mržnje, diskriminacije, rasizma i šovinizma te unijela transparente sa ksenofobnim i uvredljivim sadržajem.

Utakmica je dva puta bila u prekidu: u 55 minut na tri i pol minute zbog ubacivanje baklji u teren za igru, a u 90. minuti zbog ulaska u teren za igru maskiranog huligana s metalnom šipkom u ruci u pokušaju da napadne suca utakmice. Po završetku utakmice u svečanoj loži od strane gledatelja bocom s vodom pogođen je predsjednik HNK Rijeka. Kako se radi o učestalim prekršajima iz članka 67. i 88. DP HNS-a na prvenstvenim utakmicama igranim na Gradskom stadionu Poljud, HNK Hajduk je kažnjen igranjem naredne dvije utakmice bez prisutnosti gledatelja na stadionu te novčanom kaznom u iznosu od 80.000 kuna.

Zbog paljenja nekoliko pirotehničkih naprava i neprimjerenog skandiranja tijekom utakmice od strane navijačke skupine Armada HNK Rijeka mora platiti kaznu od 15.000 kuna.

Hajduk

Rijeka

Torcida

Juraj Filipovic

Jadranski derbi

HNK Rijeka

Armada

rasprava

Toni Horvat