CIBONINI DUGOVI

Cibona pred kaznom: Jedan dan, samo jedan dan...

Strpljenje neisplaćenih Ciboninih igrača bliži se kraju, kaže Vedran Princ

Kašnjenje Cibone s isplatom ugovornih obaveza prema igračima na vrhuncu je drame, moglo bi se dogoditi da klub ne uspije licencirati momčad za regionalnu sezonu. Igrači su, pak, krajnje racionalni u procjeni situacije, što objašnjava Vedran Princ.

- Nisam siguran koliko se točno kasni ostalima, ali meni klub duguje četiri plaće iz protekle sezone, uz dvije premije otprilike u visini plaće. Na to se već nadovezalo i mjesec i pol dana duga iz aktualne sezone - kaže Princ.

- Obećava nam se saniranje stanja već nekoliko mjeseci, stalno nam se govorilo da ‘izdržimo i izvučemo’ prošlu sezonu. Izdržali smo i izvukli smo je uspješno, a da se ništa nije promijenilo. I ove su nam sezone rekli da odradimo pripreme pa ćemo potom biti isplaćeni; ni to se nije dogodilo. Stvarno smo bili popustljivi... U ovakvoj situaciji nismo fokusirani na ono na što bismo trebali biti fokusirani - ističe.

Pitanje je samo dokle su igrači spremni ići jer su preko HKS-a zaštitu tražili aktualni “vukovi” Princ, Rozić i Vukušić te bivši Kus i Krušlin.

- I to smo bili zamoljeni: da povučemo zahtjeve kako bi se moglo ući u sezonu. Nemojmo još raditi dramu, ostao je još jedan dan, i nadamo se da će se nešto tijekom tog dana riješiti - završio je Princ.

Povjerenik natjecanja Josip Bilić u vrlo je neugodnoj situaciji, mora poštovati pravilnike u čijem je formuliranju i sam aktivno sudjelovao, a mora štititi i sport kojem je posvetio dobar dio radnog vijeka.

- Odredio sam 1. listopada kao dan do kojeg moraju biti podmirena dugovanja prema igračima, ali, teoretski, Cibona ima vremena do prve utakmice regionalne lige sa Širokim, a ta se utakmica igra 10. listopada u 20 sati - kaže Biba.

Usput, prema slovu pravilnika tog bi se dana mogla dogoditi sljedeća paradoksalna situacija: ako u međuvremenu klub ne podmiri dugovanja, za Cibonu će imati pravo nastupa igrači iz prošle sezone, koji, svi redom, nisu isplaćeni, a novi igrači neće imati pravo nastupa.

Perasović: Igrače u potpunosti razumijem



Velimir Perasović ponaša se onako kako bi se trener i trebao ponašati - spreman je kao posljednji napustiti tonući brod.

- Potpuno razumijem igrače jer sam i sam u istoj situaciji i ne zamjeram im što svoja prava pokušavaju ostvariti preko HKS-a. Nije nam lako, ali ja jednostavno ne želim kukati nad ovom situacijom. Imamo obećanja, a Cibona je preozbiljan klub da bi dovela u pitanje natjecateljsku sezonu. Sreća je da nam je momčad mlada i željna afirmacije pa u danoj situaciji uspijevamo držati konce i više nego što bi se moglo očekivati - kaže Peras.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 09:22