PORAZ OD ČEŠKE

Hrvatice bez bodova u drugi krug Eurobasketa

U ponedjeljak je Češka pobijedila Hrvatsku 74-68, tako da je iza Hrvatica ostala tek pobjeda protiv Litve koja nije prošla dalje. Dakle, u drugi krug Hrvatice prenose - nula bodova

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija izgubila je u susretu 3. kola D skupine Europskog prvenstva koje se održava u Francuskoj od Češke 68:74 (20:24, 12:13, 14:21, 22:16), no usprkos porazu izborila je plasman u drugi krug natjecanja.

Hrvatske košarkašice okončale su natjecanje u skupini s dva poraza i jednom pobjedom osvojivši treće mjesto. Identičan učinak ima i Litva, no Hrvatska je bila bolja u međusobnom okršaju. Prvo mjesto u skupini osvojila je Bjelorusija koja će prenijeti četiri boda, dalje idu i Čehinje s dva boda, dok naše djevojke nisu prenijele niti jedan bod.

Hrvatske košarkašice su u susretu protiv Češke imale čak 20 izgubljenih lopti, šest skokova manje, te daleko slabiji postotak šuta od svojih suparnica, pa niti ne čudi što su doživjele poraz. Najefikasnije u našim redovima bile su Ana Lelas i Iva Slišković sa po 13 koševa, dok je Antonija Mišura zabila 11 koševa. U suparničkim redovima najbolje su bile Katarina Hindrakova sa 17, te Michaela Zustrova i Veronika Bortelova sa po 12 koševa.

U ranije odigranom susretu trećeg kola Litva je pobijedila Bjelorusiju 72:67, no to joj nije pomoglo. Litavke su ostale na začelju ljestvice, dok je Bjelorusija osvojila prvo mjesto.

Nove suparnice Francuskinje, Britanke i Srpkinje

Hrvatske košarkašice okončale su prvi krug Europskog prvenstva, kojem je domaćin Francuska, tek s pobjedom protiv Litve, ali je ona bila dovoljna za prolaz dalje...

No, zbog poraza od Bjelorusije i u ponedjeljak od Češke hrvatske će košarkašice u drugom krugu startati s nula bodova, odnosno, omjerom 0-2. Ta skupina D križa se sa skupinom C što znači da će nove suparnice Hrvatskoj biti Francuska, Velika Britancija i Srbija. U istoj poziciji kao Hrvatska je i Srbija koja starta s omjerom 0-2.

Na vrhu su Bjelorusija i Francuska (omjer 2-0), slijede Velika Britanija i Češka (1-1), te Hrvatska i Srbija (0-2). U četvrtfinale, dakako, idu najbolje četiri ekipe.

Prvi sljedeći nastup hrvatske košarkašice imaju u srijedu, kada u 20 sati igraju protiv domaćina prvenstva.

Europsko prvenstvo košarkašica, skupina D (3. kolo):

Češka - Hrvatska 74-68

Litva - Bjelorusija 72-67

Redoslijed: 1. Bjelorusija 2-1, 2. Češka 2-1, 3. Hrvatska 1-2, 4. Litva 1-2.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 01:33