ŽDRIJEB ZA SP 2010.

Hrvatska sa SAD-om, Brazilom i Slovenijom

Hrvatska muška reprezentacija posljednji je put igrala na SP-u daleke 1994. godine u Torontu kada su osvojili broncu
FIBA Sports Director and former basketball star Lubomir Kotleba holds up a slip of paper carrying the name "Croatia" during the 2010 FIBA World Championship draw in Istanbul December 15, 2009. REUTERS/Murad Sezer (TURKEY - Tags: SPORT BASKETBALL)
 Reuters

Hrvatski košarkaši nakon dugih 16 godina našli su se u ždrijebu za Svjetsko prvenstvo 2010. koje se sljedeće godine u rujnu igra u Turskoj. Izabranici Joke Vrankovića svrstani su u skupinu B koja će svoje utakmice igrati u Istanbulu pred više od 15.000 ljubitelja košarke. Hrvatska će se za prolazak dalje boriti sa SAD-om, Slovenijom, Brazilom, Iranom i Tunisom.

Hrvatski košarkaši trebali bi proći skupinu B, a veliki favorit Svjetskog prvenstva su Sjedinjene Američke Države koje će opet imati najjače igrače na okupu. Nastupe su potvrdile NBA zvijezde koje još jednom žele dokazati svoju premoć na terenu. Američki Dream Team predvode zvijezde kao što su: Kobe Bryant, LeBron James, Carmelo Anthony, Dwyane Wade, Dwight Howard, Chris Paul...

Slovenija će biti vrlo neugodan protivnik jer imaju igrače koji kruh zarađuju u NBA ligi, a odlikuje ih zajedništvo. Podsjetimo i na podatak da su nas upravo Slovenci izbacili u četvrtfinalu Eurobasketa u Poljskoj.

Brazil predvode Leandro Barbosa i Anderson Varejao ( Nene Hilario još uvijek ne želi igrati za Brazil), a ostale reprezentacije u našoj skupini nisu klasa koje bi se trebalo bojati i ne bi trebale predstavljati problem te bismo trebali proći skupinu. Sjajan uspjeh bio bi da budemo drugi u skupini, ali lako se može dogoditi da završimo i kao posljednja, četvrta reprezentacija naše skupine koja će proći dalje.

Hrvatska muška reprezentacija posljednji je put igrala na SP-u daleke 1994. godine u Torontu kada su osvojili broncu.

Izabranici Josipa Vrankovića nalazili su se u četvrtoj jakosnoj skupini sa reprezentacijama Njemačke, Rusije i Litve. Nakon velike svečanosti i prezentacije maskote koja je počela u 10.30 sati u 11.20 sati krenulo je izvlačenje momčadi.

U Turskoj će se igrati četiri skupine po šest reprezentacija (dakle 24 reprezentacije), a dalje u nokaut-fazu prolaze po četiri najbolje reprezentacije, a gradovi koji će ugostiti najbolje momčadi svijeta bit će Istanbul, Izmir, Kayzeri i Ankara.

Skupine za SP 2010

Skupina A: Argentina, Srbija, Australija, Njemačka, Angola, Jordan

Skupina B: SAD, Slovenija, Brazil, Hrvatska, Iran, Tunis

Skupina C: Grčka, Turska, Portoriko, Rusija, Kina, Obala Bjelokosti

Skupina D: Španjolska, Francuska, Kanada, Litva, Novi Zeland, Libanon

Raspored utakmica naše reprezentacije:

28. 8. Hrvatska - SAD

29. 8. Hrvatska - Iran

30. 8. Hrvatska - Slovenija

1. 9. Hrvatska - Tunis

2. 9. Hrvatska - Brazil

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 23:25