DEBI NA KLUPI 'LOKOSA'

Ljupko Petrović: Prvi cilj je razvoj igrača, no ostanak se podrazumijeva

Ljupko Petrović se vraća u hrvatski nogomet kao nasljednik Roya Ferenčine, nakon što u projektu s Croatijom Sesvete 2008. zbog više sile nije izdržao dulje od pola sezone
 Damjan Tadić / Cropix

ZAGREB - Nakon što je u kolovozu Dinamovu svlačionicu prepustio Vahidu Halilhodžiću, Zdravko Mamić je davanjem zelenog svjetla za ustoličenje Ljubomira Petrovića u Lokomotivi prepustio struci i drugu kabinu u kojoj dosad treneri nisu bili sasvim samostalni. Pritisnut bojkotom ili strahom od Hajduka, svejedno, nakon uspješnog poteza s Vahom Mamić bi to mogao ponoviti s još iskusnijim Ljupkom na Kajzerici gdje “lokosi” i dalje treniraju.

Petrović se tako brzo vratio u hrvatski nogomet nakon što zbog više sile nije uspio ostvariti plan sa Sesvećanima. Lokomotivu je prije desetak dana zatekao na 12. mjestu, dakle u zoni ispadanja, a povjerenje jedinom treneru s prostora bivše države koji se diči naslovom prvaka Europe (C. zvezda 1991.) podrazumijeva da je cilj Dinamove filijale igranje u prvoligaškom društvu (12) i nagodinu.

Petrovića je u Maksimiru, gdje danas u 15.30 gostuje Varaždin, predstavio direktor Božidar Šikić, Mamićeva produžena ruka.

- Lokomotivin projekt je orijentiran na rad s mladima i doveli smo trenera koji će od naših talenata znati napraviti igrače - istaknuo je Šikić.

- Opstanak kao cilj ne isključuje razvoj mladih. Iako mi to nitko nije izričito nametnuo kao imperativ, jasno mi je da se od mene očekuje da izbjegnemo ispadanje. Osim juniorskih reprezentativaca koji su se vratili u četvrtak, na mini pripremama u Sloveniji uspio sam upoznati momčad. Imamo talentiranih i nogometno školovanih momaka, no potreban je rad kako bismo ispunili ciljeve - poručio je Ljupko Petrović, nekadašnja lijeva spojka Osijeka.

Do kraja jeseni izvan stroja bit će Bagarić (već operirao stopalo), Havojić (tek počeo trčati nakon operacije ramena) i Antolić (opet ozlijedio petu metatarzalnu kost).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 01:01