IZABRAO GOAL.COM

Rakitić je deseti najbolji transfer sezone u Primeri

 AFP

Nogometni web-portal Goal.com svrstao je Ivana Rakitića na deseto mjesto transfera koji su se u ovoj sezoni najviše isplatili klubovima koji se natječu u španjolskom prvenstvu.

Najvažnija smjernica kojom se izvor vodio prilikom rangiranja jest igračev sveobuhvatan doprinos, a potom i kako se pojedinac uklopio u novi sastav, koliko mu je bilo potrebno da se adaptira na novo okruženje, te koliko je za njega klub platio.

Hrvatski nogometni reprezentativac je u siječanjskom transferu iz Schalkea vrijednom 2.5 milijuna eura (izvor: Transfermarkt.de) stigao u Sevillu za koju je do sada nastupio 14 puta uz učinak od četiri gola i tri asistencije.

"I dok su Sevillina ljetna pojačanja propustila impresionirati, siječanjska akvizicija Rakitić bio je dašak svježega zraka od dolaska iz Schalkea", navodi izvor opisujući hrvatskog nogometnog reprezentativca važnim dijelom momčadi.

"Najbolje od svega za Sevillu je to što Rakitić ima tek 23 godine."

Goal.com za najbolji transfer proglašava Mesuta Özila (u Real Madrid iz Werdera), ispred Ricarda Carvalha (u Real Madrid iz Chelseaja), Borjea Valera (u Villarreal iz WBA), Davida Ville (u Barcelonu iz Valencije) i Anglea di Marie (u Real Madrid iz Benfice).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 16:33