SABOTAŽA NA TOURU

Kišerlovski ipak propušta London

 AP

Biciklist Robert Kišerlovski zasad nema previše sreće u svijetu biciklizma. Pada i lomi se skoro kao Kostelići. U nedjelju je teško stradao slomivši ključnu kost u nesreći koja je izravna posljedica sabotaže neodgovornog i glupog pojedinca (ili više njih) koji su prije cilja posljednjeg uspona 14. etape po cesti pobacali hrpu čavlića.

Kišerlovskom se guma nije probušila, ali je stao kako bi kotač svog bicikla dao Janezu Brajkoviču, kapetanu Astane za koju obojica voze. I dok je prilazio Brajkoviču, na Kišerlovskog je naletio jureći Levi Leiphamer i skršio nadolazeću zvijezdu svjetskog biciklizma.

- Ne mogu vjerovati kako me pokupio. I na kraju njemu ništa, a za mene je utrka gotova - ljutio se Kišerlovski dok su mu se osjećaji bijesa miješali s bolovima zbog novog loma. Kako i ne bi kada se umjesto na startu 15. etape Toura de Francea našao u zrakoplovu za Zagreb.

Kišerlovski je ključnu kost slomio i 2009. na Vuelti a Espańi, a prošle godine je u spektakularnom padu na utrci od Pariza do Nice završio pod kamionom s ozljedom vratnog kralješka.

- Ne sjećam se baš najbolje tog loma u Španjolskoj pa mi je teško usporediti s ovom ozljedom. Znam samo da me sada, nakon što se ohladilo, strahovito boli, kao i prst. Možda sam i njega slomio. U utorak sam na pregledu u Zagrebu i pretpostavljam da ću na operaciju. Ako mi pločicom spoje kost, nadam se da bih već za tjedan dana mogao trenirati.

Ipak ništa od Londona

Robert Kišerlovski zbog puknuća ključne kosti koju je zadobio tijekom 14. etape "Tour de France" vožene u nedjelju propustit će nastup na Olimpijskim igrama u Londonu koje počinju za 10 dana, a njegovo će mjesto u hrvatskoj olimpijskoj reprezentaciji zauzeti kristijan Đurasek, objavio je u utorak Hrvatski biciklistički savez (HBS).

"Nakon današnjeg liječničkog pregleda ustanovljeno je da Robert Kišerlovski ne može nastupiti na OI u Londonu. Izbornik Eugen Pleško odredio je Kristijana Đuraseka koji će nastupiti u Londonu kao zamjena za Roberta Kišerlovskog", stoji u priopćenju HBS-a.

Uz Đuraseka na cestovnoj utrci na Igrama koja je na rasporedu odmah prvoga natjecateljskog dana, 28. srpnja, Hrvatsku će predstavljati i Radoslav Rogina.

Amerikanac Levi Leiphamer okarakterizirao je sudar u kojem je teško ozlijedio Kišerlovskog - nesrećom



- Kišerlovski je prelazio s lijeve na desnu stranu i nisam mogao izbjeći sudar. Udario sam ga i pao. Osjećam se loše zbog toga, ali to je bila nesreća - izjavio je Leiphamer.

On je prošao puno bolje, s nekoliko poderotina i natučenim koljenom, kukom i laktom, te je nastavio utrku.

Francuska policija istražuje kako su se čavlići našli na stazi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 19:13