RADIO ZA KAPETANA

Kišerlovski posustao jer nije zvijezda momčadi

Hoće li Robert Kišerlovski nakon zadnje etape Gira D’Italia ostati deveti ili će zauzeti neku drugu poziciju, u ovoj je lijepoj priči manje važno
 AP

ZAGREB - Hrvatska je dobila još jednu sportsku zvijezdu. Čudo na biciklističkoj utrci Giro d’Italia - Hrvat je na trećem mjestu u ukupnom redoslijedu. Mladi Riječanin Robert Kišerlovski je u 11. etapi kreirao iznenađenje kojim je potvrdio svjetsku klasu.

Hrvatski je reprezentativac nakon toga visoku poziciju morao prepustiti drugima, vodstvo je preuzeo njegov klupski kapetan Ivan Basso dok je treći u ukupnom nizu drugi kapetan Vincenzo Nibali.

Sve je pitanje marketinga

- Robert je mogao i osvojiti naslov da ga je njegova momčad Liquigas forsirala nakon tog dosega. Nažalost, u biciklizmu je to tako, Ivan Basso je najveća talijanska biciklistička zvijezda, marketinški procijenjena na desetak milijuna eura. Nije se moglo dopustiti da anonimni biciklist iz Hrvatske potamni njegov sjaj - objasnio je bivši predsjednik Hrvatskog biciklističkog saveza i bivši biciklist Nikica Smolić.

Roberta je nakon senzacije s trećim mjestom napala i viroza koja mu je dodatno otežala ostanak na vrhu. No, ni viroza, ni činjenica da je u momčadi Liquigasa bio obično ‘“vodonoša” Roberta nakon Gira neće spriječiti da u skoroj budućnosti bude prepoznat kao vrhunski potencijal.

Rezultati ne lažu

- Moj je menadžer već dobio nekoliko poziva i dobrih ponuda od drugih odličnih momčadi. Nadam se da će se to ostvariti i da ću biti prvi ili drugi vozač, jedan od kapetana. Tada bih imao puno veće mogućnosti za još bolje rezultate. Morao sam raditi i vući za Bassa i Nibalija čak i kad sam bio treći u ukupnom redoslijedu, a tada bi drugi radili za mene - poželio je Kišerlovski.

Rezultati ne lažu, njemu će se to zasigurno ostvariti. Nadamo se da mu se neće dogoditi isto što i Vladimiru Miholjeviću, najboljem hrvatskom biciklistu koji je u naponu snage godinama bio najvredniji član velikih talijanskih momčadi.

On je godinama svoje kapetane dovlačio do velikih uspjeha, ali nikad nije zaradio povlašteni status.

Kišerlovski će, nadamo se, krenuti stopama Ivice Kostelića, Duje Draganje i Filipa Udea, koje su iznenadni uspjesi izbacili u sportsku elitu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 08:54