VRAĆENO 52.000 EURA

‘Hanžek’ spasio Piruetu i Zlatnog medu

Zagrebačkim sportskim krugovima i dalje bruji priča o povratu novca organizatora Hanžekovićeva memorijala
Zagreb, 310809.Atletski stadion Mladost.IAAF Grand Prix 2009 Zagreb.Na fotografiji: Blanka vlasic.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX

ZAGREB - Za naše prilike nesvakidašnji potez kojim je menadžer mitinga Daniel Wessfeldt vratio nepotrošenih 52.000 eura organizatorima zagrebačkog atletskog mitinga imao je i svoj domino-efekt. S velikim dijelom tih nešto manje od 400.000 kuna Zagrebački športski savez spasio je dvije priredbe čija neminovnost je bila - propast! Jedna od njih je čak klizačka Zlatna pirueta koja se nakon inauguralnog izdanja 1967. nije održala samo ratne 1991. Drugo natjecanje je također klizačko, Zlatni medvjed za mlađe kategorije.

- Još nam se nikada nije dogodilo da neka priredba vrati iznos, i to samo potvrđuje da je Ivana Brkljačić odradila sjajan posao i pogodila s izborom menadžera. S oko 250.000 smo pomogli dvije klizačke priredbe kojih bez tog novca ne bi bilo, a ostatak smo iskoristili za kreditnu liniju koju imamo stalno otvorenu i iz koje smo namirili dio novca za ‘Hanžek’ - izvijestio nas je glavni tajnik ZŠS-a Velimir Bašić.

- Ovo je sjajan primjer kako razni sportovi trebaju surađivati i međusobno se pomagati. Ovaj put se ovako rasplelo, a mislim da bi sportovi koji raspolažu s više novca mogli pomagati tzv. malim sportovima - rekla je direktorica “Hanžeka” Ivana Brkljačić na čiju inicijativu je Wessfeldt u ljeto ove godine postavljen za menadžera mitinga.

- Nisam mogla vjerovati kada mi je javio da nije potrošio 52.000 od 440.000 eura koliko je imao na raspolaganju. I još ih je vratio u stranu državu. Malo je reći da smo bili iznenađeni. Iznosi koji pojedini sportaši dobivaju za natjecanja su tajni i nikada se ne zna koliko je koji od njih točno koštao.

S obzirom na posvemašnju jadikovku kada je u pitanju novac, pri čemu se svi žale da nemaju dovoljno, ovaj događaj mogli bismo svrstati i pod kategoriju “bizarno”...

- Pokazao je kako se trebaju ponašati poslovni ljudi. Možda ne bi bilo loše Wessfeldtu odati priznanje za taj potez, možda nagrada u smislu financijskog fair playa, a svakako bi ga trebalo ostaviti i da sljedeće godine bude menadžer našeg mitinga kojem slijedi jubilarno 60. izdanje - istaknula je Brkljačić i dodala da je ovogodišnji miting, od kojeg je prema najboljim rezultatima sezone bolji samo ciriški Weltklasse, stajao točno 5,181.876 kuna i 83 lipe.

'Zlatna pirueta će se održati od 10. do 12. prosinca'

Predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza Morana Paliković-Gruden potvrdila je način na koji je spašena Zlatna pirueta koja košta između 450 i 500 tisuća kuna.

- Kada smo vidjeli da svojim snagama ne možemo namaknuti oko 400 tisuća kuna koje su nam nedostajale, IO saveza otkazao je natjecanje. Srećom, dobili smo tih 200 tisuća iz rezervi “Hanžeka”, od grada nam je ionako trebalo pripasti od gradskih sportskih institucija te smo uputili zahtjev Holdingu da se odreknu naknadi koje im trebamo platiti za korištenje leda. Čekamo još samo pismenu potvrdu, ali to ne bi smio biti problem i Zlatna pirueta će se održati od 10. do 12. prosinca.

Paliković-Gruden tvrdi da se Pirueta više ne smije dovesti u ovakvu situaciju.

- To je jedna od najdugovječnijih gradskih sportskih priredbi, nije skupa kao neke druge, i tražit ćemo da se u program gradskog financiranja uvrsti s još većim iznosom. O sudbini Zlatnog medvjeda vam ne mogu puno reći jer još nisam provjerila sve papire.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 11:44