ODANOST

Pronađeno tijelo planinara nestalog prije dva mjeseca, a uz njega je bio njegov pas. Nije se micao od vlasnika

Za malenog Jack Russella šuma je opasno mjesto, no on nije pobjegao

Ilustracija

 Mikhail Reshetnikov/Alamy/Alamy/Profimedia

Svjesni smo činjenice da od pasa nema odanijih bića na ovome planetu, no svejedno nas iznova uspiju iznenaditi. Takav je slučaj iz SAD - a. Premda tužan, pokazuje narav pasa - kad je njegov vlasnik preminuo za vrijeme planinarenja, pas je ostao uz njega. Sjedio je tako puna dva mjeseca uz tijelo svojeg čovjeka. Bila kiša ili sunce, ništa mu to nije smetalo. Pošto se radi o Jack Russellu, jasno je kako je za njega bilo prilično opasno biti u divljini, jer je on maleni pas kojeg lako može pojesti bilo koji šumski predator. No, maleno je tijelo skrivalo veliko srce i čupavac se nije maknuo.

Američki planina Richard Moore (71) 19. kolovoza planinario je na Rocky Mountainsu u Coloradu. No, nije se vratio doma. Pokrenuta je velika potraga: pretraživale su se šume, helikopterom su se tražili čovjek i pas... Pronađen je samo njegov automobil, ali vlasniku nije bilo ni traga. Više od 2000 sati pretraživalo se planinu, ali nitko nije pronađen. Potraga je prekinuta.

No, prije dva tjedna jedan lovac je naišao na tijelo nestalog planinara. Uz njega je bio njegov vjerni prijatelj Finney. To maleno biće je dva mjeseca preživjelo u divljini, a da se nije pomaknuo od svojeg čovjeka, piše New York Post.

Kad je pronađen, pas je na sebi imao tanku pamučnu majicu, koja nije štitila od hladnoće. Oko njega nije bilo ni hrane ni vode. Vjerojatno je lovio sitne glodavce i negdje u blizini našao vodu. Tijelo svojeg vlasnika nije ni taknuo. Istražitelji još uvijek nisu otkrili kako je njegov vlasnik preminuo, no isključuju nasilnu smrt.

Pas se sada vraća obitelji pokojnika, iz koje su poručili kako zahvaljuju svima koji su pomogli da se Richard pronađe, a raduje ih što se maleni Finney vraća kući. On je na društvenim mrežama postao pravi heroj i svi su oduševljeni njegovom nepokolebljivom stražom uz vlasnika.

To je prijateljstvo - odanost, do samog kraja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 05:08