PRISTAJE MU

Dado je najpopularniji domaći gmaz, a mnoge je oduševila njegova - uzica za šetnju

On dom dijeli s osam mačaka, tako da vrlo vjerojatno misli da je i on jedna od njih

Dado u akciji

 Crazy Cats House

Mnogi na Facebooku prate dogodovštine jedne neobične obitelji koju čine ljudi, mačke i jedan gmaz. Voditeljica stranice (i hraniteljica svih njih) Danijela Đurić vodi stranicu koju je nazvala Crazy Cats House. U njenom domu živi, naime, osam mačaka: Hengi, Cestarić, Gitra, Cucilija, Krš, Žica, Živac i Noga. Na Cestarića smo slabi - njemu smo čak u jednoj nagradnoj igri dali poklon jer ima najbolje ime. Kako i ne kad je ono kombinacija mjesta gdje je pronađen - cesta ispred škole Dobriše Cesarića.

No, junak njihove zadnje objave nije mačka, nego gmaz Dado. Danijelina kćer, koja želi postati veterinarka, odlučila je da ga povedu. Išli su u posjetu baki, a ona je zaključila da bi do gmazu mogao biti lijep izlet.

- Najprije je zaspao u automobilu na putu do bake, a kad ga je položila u travu, napao je doslovno svaku travku. Prošetao se ispred kuće, jurio po kući, a onda, kad se umorio, sam se vratio u svoj transporter u kojemu je došao i zaspao kao top - opisala je njegova vlasnica.

Premda je izlet sam po sebi bio zabavan, mnogima je pozornost privuklo nešto drugo. Kao odgovorni vlasnici, Danijela i njena obitelj Dadu ne puštaju da šeće sam, nego na uzici. Upravo ta uzica izazvala je simpatije mnogih.

- Super mu je povodac, pravi zmaj - napisala je jedna žena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 09:20