UGODNA ŠETNJA

Drugi vikend zaredom se u Križevcima organizira promatranje ptica

Udruga osigurava dalekozore i knjige za prepoznavanje ptica, kao i stručne ornitologe

Promatranje ptica u Križevcima
 

 BIOM

Udruga Biom, posvećena očuvanju prirode i ptica, već dugi niz godina organizira promatranja ptica u Zagrebu, a od ove godine proširila je tu aktivnost i u drugim gradovima Lijepe naše. Nakon uspješne birdwatching ture organizirane prošlog vikenda u Križevcima, zainteresirani građani imaju još jednu priliku za upoznavanje ptičjih vrsta iz svog okruženja.

Udruga Biom poziva građane s područja Križevaca da se ponovno pridruže promatranju ptica u subotu 4. svibnja u 9 sati kod Vidikovca Ratarna. Za sudjelovanje u promatranju nije potrebno ništa osim dobre volje. Udruga Biom osigurava dalekozore i knjige za prepoznavanje ptica, kao i stručne ornitologe koji će tijekom šetnje dijeliti svoje znanje o prepoznavanju, ponašanju i načinu života ptica koje sudionici susretnu.

- Od zanimljivosti s prvog križevačkog birdwatchinga održanog prošlog vikenda može se izdvojiti da su promatrače svojim prisustvom počastile obje vrste batića (crnoglavi i smeđoglavi), a imali su prilike vidjeti i vrlo vještog škanjca kako leti na mjestu poput vjetruše. Sudionici ture promatranja ptica opazili su i brižnog oca bijele pastirice kako uokolo traži hranu za svog poletarca, a u šumi se oglasila i vuga - kažu iz udruge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 20:37