U KRVI DVA PROMILA

Detalji krvave drame: Pijani otac prijetio sinu pa mu propucao čeljust, dobio blagu kaznu

Krvava drama odigrala se 18. srpnja u dvorištu obiteljske kuće u Zagrebu gdje su se otac i sin posvađali

Ilustracija

 Darko Tomaš/Cropix

Na dvije godine zatvora nepravomoćno je danas osuđen Željko O., 64-godišnjak koji je lani pokušao ubiti svog 38-godišnjeg sina, piše N1.

Krvava drama odigrala se 18. srpnja u dvorištu obiteljske kuće u Zagrebu gdje su se otac i sin posvađali. Zatim je otac sinu zaprijetio da će ga ubiti.

Sin se jedva spasio

Iako se sin sakrio u pomoćni objekt, otac je kroz vrata ispalio dva hica iz pištolja znajući da je sin u blizini. Hici su ga pogodili u čeljust nanijevši mu teške ozljede.

Relativno blagu kaznu dobio je jer je priznao krivnju i pokajao se. Do sada, utvrdio je sud, nije osuđivan, a bio je sudionik Domovinskog rata. Od tada boluje od PTSP-a te je u trenutku pucanja bio smanjeno ubrojiv. Iako redovito ide na liječničke kontrole stanje mu se ne poboljšava i teško se nosi s problemima. Osim toga, kada je pucao u sina imao je koncentraciju alkohola u krvi od gotovo dva promila.

Alkohol mu pomutio mozak

Upravo je alkoholiziranost, kako je potvrdio vještak psihijatar, pridonijelo da reagira na napetosti koje su mu se dugo kumulirale. Inače, sin ovog 64-godišnjaka boluje od shizofrenije, nije zaposlen, već ga uzdržavaju roditelji.

“Ovo je bio eksces u životu optuženika, što bi rekli, pod utjecajem alkohola mu je prekipjelo i počinio je što je počinio”, rekao je obrazlažući blagu kaznu sudac Vjeran Blažeković. Njegovo vijeće ukinulo je istražni zatvor Željku O., te ga pustilo na slobodu. No sinu se ipak ne smije približiti na manje od 300 metara. Ne smije s njim kontaktirati ni mobitelom, ni društvenim mrežama ni preko posrednika. Revolver će mu oduzeti jer je to oružje kojim je počinjeno kazneno djelo. Završit će u Muzeju policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. ožujak 2024 16:45