PAKLENA NAPRAVA

EVAKUIRAN PORSCHEOV CENTAR U ZAGREBU Kad su radnici pogledali auto koji im je dovezen na servis, ostali su u šoku: 'Pa to je bomba!'

 
 Željko Puhovski / CROPIX

Zbog dojave o bombi na parkiralištu ispred jednog autosalona u Škorpikovoj ulici u Zagrebu u tijeku je protueksplozijski pregled. Više policijskih vozila stiglo je na mjesto dojave.

Nesvakidašnje scene ispred servisa Porsche Inter Auto na zagrebačkom Jankomiru iznenadile su mnoge prolaznike. Naime, u ponedjeljak nešto poslije 13 sati djelatnici Protueksplozijskog odjela okružili su parkiralište servisa te evakuirali sve zaposlenike i posjetitelje s obzirom da je jedno vozilo koje je dovezeno na servis imalo nepoznatu napravu u unutrašnjosti kod kotača.

Vlasniku vozila koji je automobil dovezao na servis navodno je nešto proizvodilo buku kod kotača pa se isti i otežano vrtio, a kad su djelatnici servisa vozilo "otvorili", uočili su nepoznatu napravu zbog koje su, kako se kasnije pokazalo, opravdano na noge digli policiju. Iz PU zagrebačke kažu da su dojavu dobili oko 13 sati o mogućoj eksplozivnoj napravi te su djelatnici odmah poslani na teren.

FOTOGALERIJA: Evakuiran Porscheov servisni centar u zagrebačkom Jankomiru zbog dojave o bombi

- Vrlo brzo je deaktivirana eksplozivna naprava i nema opasnosti za osoblje - rekli su nam iz zagrebačke policije.

Tko je postavio paklenu napravu i koju je poruku time htio poslati vlasniku odnosno korisniku vozila, pokazat će kriminalističko istraživanje koje je u tijeku. A izuzeto eksplozivno sredstvo odvezeno je na vještačenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 07:48