DIVLJAK U AUTOMOBILU

Filmska potjera na ‘cesti smrti‘: Maloljetnik u tri ujutro jurio 160 km/h s ugašenim svjetlima!

Sinjski policajci proveli su kriminalističko istraživanje nad maloljetnikom, te je utvrđeno da je ostvario obilježja ukupno šest kaznenih dijela

Ilustracija

 Mark Wilson/Getty Images/Profimedia/Mark Wilson/getty Images/profimedia

U Dugopolju, oko 2.50 sati, na državnoj cesti Split - Sinj - Knin - Zagreb, policijski službenici Jedinice specijalne i interventne policije Split su upotrebom svjetlosnih i zvučnih signala na službenom vozilu pokušali zaustaviti automobil s kojim je upravljao maloljetnik, koji se odbio zaustaviti policajcima i dao se u bijeg vozilom, piše Slobodna Dalmacija.

Vozeći se istom prometnicom kroz Dicmo, nadzornim uređajem izmjereno je da vozilom kretao brzinom od 159 kilometara na sat, a tada je upravljao automobilom s ugašenim svjetlima, prolazio raskrižjima kroz gusto naseljeno mjesto gdje je ograničenje brzine 50 kilometara na sat i dijelovima kolnika bez javne rasvjete i vozeći dijelom kolnika koji je namijenjen za vozila iz suprotnog smjera.

Sinjski policajci proveli su kriminalističko istraživanje nad maloljetnikom, te je utvrđeno da je ostvario obilježja ukupno šest kaznenih dijela.

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je maloljetnik jednom samostalno, a dva puta uz drugog maloljetnika iz otvorenih garaža odvezao tuđa vozila. Također, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je u jednom slučaju izazvao prometnu nesreću s vozilom na koje je stavio nepripadajuće registarske oznake, a u prometnoj nesreći jedna je osoba zadobila teške tjelesne ozlijede.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je maloljetnik počinio kaznena djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari, izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, krivotvorenja isprave, obijesne vožnje u cestovnom prometu.

Uz kaznenu prijavu maloljetnik je predan pritvorskom nadzorniku - naglašavaju iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:59