TRAGEDIJA NA MORU

FOTO: DVA MLADIĆA POGINULA VOZEĆI JET SKI NA KRKU Policija pronašla leševe na obali kod Omišlja

Policija je dojavu o nesreći na moru dobila oko 9 sati. U tijeku je očevid kojim se utvrđuju sve okolnosti ovog događaja

Dvojica mladića s otoka Krka smrtno su stradala u noći s četvrtka na petak vozeći se na jet-skiju u moru kod Omišlja na otoku Krku. Prema neslužbenim informacijama, radi se o D.O. (30) iz Njivica i I.T. (29) iz Malinske.

Policija je u petak oko 9 ujutro zaprimila dojavu građana koji je bio na barci da se u blizini Omišlja, na predjelu uvale Sepen u blizini postrojenja DINA petrokemije dogodila nesreća.

Na mjestu događaja pronađena su mrtva tijela dvojice mladića i jet ski. Uz policajce, stigli su i djelatnici hitne medicinske pomoći, liječnik sudske medicine, djelatnici lučke kapetanije Rijeka, predstavnici i vatrogasci petrokemije, a ubrzo su se okupili i prijatelji poginulih koji su bili u strašnom šoku. Jet-ski je potonuo na dno mora i na njemu su bila vidljiva oštećenja karakteristična za sudar.

Prema dosadašnjim saznanjima, mladići su se na jet-skiju vozili zajedno. Udarili su u betonsko privezište udaljeno 12-ak metara od obale. Njihova beživotna tijela su pronađena uz obalu. Prevezen su na Odjel za sudsku medicinu riječkog KBC-a gdje će biti obavljena obdukcija.

S obzirom da nije bilo svjedoka nesreće, sve okolnosti nisu poznate.

Mladići su se, navodno, vraćali na Krk iz večernjeg provoda u Kostreni blizu Rijeke. Jet-ski je, inače, tijekom ljetnih mjeseci često prijevozno sredstvo za mlade otočane. Najvjerojatnije, zbog mraka, nisu vidjeli betonsko pristanište koje se izdiže iz mora u blizini petrokemije i sudar pri velikoj brzini je, na žalost, bio koban.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 21:20