TEŠKO UBOJSTVO

Horor kod Osijeka: Ubio oca na spavanju sjekirom, no čini se da neće u zatvor nego na liječenje

Mediji su pisali kako je nakon ubojstva počinitelj nazvao svoju rođakinju koja je cijeli slučaj prijavila policiji

Ilustracija

 Zeljko Puhovski/Cropix

Zbog ubojstva 62-godišnjeg oca, kojeg je na spavanju u obiteljskoj kući u Jagodnjaku usmrtio sjekirom prije nepunih šest mjeseci, osječko Županijsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv 41-godišnjaka.

Tužiteljstvo ga tereti za teško ubojstvo iz članka 111.toč. 1. u vezi s člankom 24. st. 2 Kaznenog zakona koje je počinio, kako je pokazala provedena istraga, u stanju u kojem nije mogao shvatiti značenje svoga djelovanja niti upravljati svojim postupcima. Ocu je nanio teške tjelesne ozljede opasne po život od kojih je nesretni čovjek preminuo na mjestu događaja.

Na dan tog otkrića 4. svibnja, mediji su pisali kako je nakon ubojstva počinitelj nazvao svoju rođakinju koja je cijeli slučaj prijavila policiji. Susjedi su tad novinarima kazali i da su se otac i sin često znali svađati. Svako je imao svoje mane pa ni fizički sukobi među njima nisu bili rijetkost.

Sudeći prema svemu, tijekom sudskog postupka optuženi muškarac najvjerojatnije neće biti osuđen na zatvorsku kaznu nego će, jer je djelo počinio očito u stanju neubrojivosti, biti prisilno smješten u psihijatrijsku ustanovu na šest mjeseci i ta će se mjera produljivati sve dok to bude zahtijevalo njegovo zdravstveno stanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 07:29