OGLASILA SE I POLICIJA

Incident u trogirskoj školi: Otac učenice upao u učionicu i šakom udario profesora, uhićen je

Do incidenta je navodno došlo kada je profesor jednoj učenici u višim razredima osnovne škole uzeo mobitel

Ilustrativna fotografija

 Tom Dubravec/Cropix

Trogirski policajci danas su zaprimili dojavu o fizičkom sukobu u jednoj od osnovnih škola u tom gradu, piše Slobodna Dalmacija.

Kako su potvrdili u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj, policajci su nakon zaprimljene dojave izišli na mjesto događaja.

- Jedan muškarac je uhićen i doveden u službene prostorije, a drugi muškarac je zatražio liječničku pomoć - kazali su iz policije za našu medijsku kuću.

Kako Slobodna Dalmacija neslužbe doznaje, danas prijepodne dogodio se fizički nasrtaj na profesora tijekom predmetne nastave jednog od viših razreda.

Povod napadu bio je oduzimanje mobitela jednog od učenika koji ga je koristio tijekom nastave, što je u toj osmoljetni zabranjeno. Učenik nije odustajao od upotrebe mobitela ni nakon nastavnikova upozorenja.

Opomenuti učenik je, prema našim informacijama, tijekom malog odmora posudio drugi mobitel, pozvao oca koji je nakon toga došao u školu, ušao u učionicu i napao profesora.

Stipić: Bolje se čuvaju kladionice i narodnjački klubovi nego škole

Slučaj je komentirao predsjednik Školskog sindikata Preporod Željko Stipić tvrdnjom da su škole najnezaštićeniji prostori u državi. Svugdje drugdje gdje se događa nešto važno, gdje rade ili dolaze osobe koje su bitne, ne može se ući bez kontrole, negdje čak i dvostruke, napominje.

- Danas sam bio u jednom ministarstvu gdje sam podvrgnut dvostrukoj provjeri, unatoč tome što tamo dolazim jako dugo i svi me znaju. Nezaštićenosti škola šaljemo poruku o beznačajnosti, kako onoga što se u školama odvija, tako i o nebrizi za one koji u školama rade, a ponajviše o nebrizi za učenike. U ovoj se zemlji bolje čuvaju kladionice i narodnjački klubovi nego škole! Samo zlo, na žalost, veće i strašnije od ovoga u Trogiru, odgovorne može potaknuti na rješavanje problema sigurnosti u našim školama, poručuje Stipić, uz sarkastičan zaključak - sigurnost u našim školama u najvećoj je mjeri prepuštena „dragome bogu“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 07:33