PRIVEDEN JE

Javila se sestra odbjeglog vozača koji je sletio u rijeku i ostavio putnika: ‘Hvala svima, on je u bolnici...‘

- Zahvalili bismo se policiji, HGSS-u, vatrogascima, obitelji, sumještanima, svima koji su sudjelovali u potrazi, poručuje
 /Požega.eu

Nakon što je policija pronašla odbjeglog N. M. javila nam se i njegova sestra koja je imala potrebu zahvaliti svima koji su sudjelovali u potrazi za 37-godišnjakom.

- Zahvalili bismo se policiji, HGSS-u, vatrogascima, obitelji, sumještanima, svima koji su sudjelovali u potrazi. Hvala Bogu, brat je živ. Trenutno je, kako nam je rečeno, u bolnici, no nije teže ozlijeđen i nije u životnoj opasnosti. Hvala još jednom svima na pomoći, suradnji, razumijevanju... - kazala je sestra N.M. koji je, inače, pronađen u kamenolomu kod Radovanaca.

Iz PU požeško-slavonske ranije danas su objavili kako oko 12:30 u blizini mjesta Radovanci policijski službenici pronašli vozača Honde koji je u nedjelju ujutro oko 8.05 sati izazvao prometnu nesreću na cesti Požega - Mihaljevci, uslijed koje je automobilom sletio u rijeku Veličanku, nakon čega mu se izgubio svaki trag.

"37-godišnjak je uhićen i priveden u prostorije policije te slijedi daljnje kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela "Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu" i "Nepružanje pomoći"", priopćili su iz policije.

Kako je Jutarnji list ranije objavio, N. M. je iz Mihaljevaca, na privremenom je radu u Njemačkoj, zbog čega su na Hondi njemačke registracijske oznake.

‘Ostavio je suvozača i pobjegao‘

Podsjetimo, u nesreći je teške tjelesne ozljede zadobio 30-godišnji suvozač iz Honde, dok je 70-godišnji vozač VW Pola koji je Honda udarila, lakše ozlijeđen.

Do nesreće je došlo nakon što je vozač Honde zbog neprilagođene brzine prešao vozilom u suprotni prometni trak i prednjim lijevim bočnim dijelom vozila udario u prednji lijevi bočni dio Pola kojim je upravljao 70-godišnjak.

Nakon toga je Honda udarila u metalni stup s prometnim znakom i sletjela u rijeku Veličanku, a Polo je završio u kanalu s druge strane ceste.

Suvozač iz Honde, 30-godišnji Požežanin, ostao je teško ozlijeđen u rijeci iz koje ga je spasio slučajni prolaznik Ladislav Walter. Taj je suvozač policiji i rekao da ga je vozač ostavio i da je pobjegao. Vozač Pola u ovoj je nesreći lakše ozlijeđen.

Ladislav Walter iz Trenkova prvi je došao na mjesto nesreće, vidio Polo u kanalu i stao kako bi pomogao. Vozač Pola mu je rekao što se dogodilo i da je on dobro, a Walter se malo prošetao i čuo pozive upomoć.

- Kada sam se približio, vidio sam plavi auto u rijeci i čovjeka pokraj auta koji je bio do vrata u vodi i nije se mogao pomaknuti. Ušao sam u vodu i držao ga iznad vode dok mi nije došao pomoći još jedan čovjek, a ubrzo je stigla i Hitna pomoć pa smo ga svi zajedno iznijeli iz vode. Čovjek u vodi je bio izvan sebe i znam samo da mi je rekao da je on bio suvozač u tom autu, a da ga je vozač ostavio i pobjegao - ispričao nam je Walter i dodao kako mu je ozlijeđeni 30-godišnjak, inače iz Požege, rekao da ga je vozač Honde povezao jer je ovaj stopirao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 16:52