PREVARANTICA

Lažna medicinska sestra hara Istrom: Poslala ženu da ‘namoči vrat‘ pa joj ukrala novac

Lažna medicinska sestra ukrala je više tisuća kuna vremešnoj Istrijanki kojoj se pojavila u njezinu domu
Arhiva
 Vojko Bašić/Cropix

Lažna medicinska sestra ukrala je više tisuća kuna vremešnoj Istrijanki kojoj se pojavila jučer oko podne u njezinu domu u Pješčanoj Uvali. Naivnu umirovljenicu prevarantica je obmanula da je medicinska sestra te da će ju pregledati. Nakon tobožnjeg pregleda, od nje je zatražila da joj plati nekoliko desetaka kuna PDV-a za pregled.

Kad joj je 78-godišnjakinja dala novac, varalica joj je rekla da za idući pregled treba smočiti vrat pa je umirovljenica otišla u kupaonicu.

Taj trenutak prevarantica je iskoristila da ispretura kuću te pobjegne u nepoznato sa više tisuća kuna. Da je prevarena, umirovljenica je shvatila kad je medicinsku sestru uzaludno tražila po kući nakon čega je o svemu obavijestila pulsku policiju.

Povodom toga, PU istarska ponovno upozorava građane da pripaze koga puštaju u svoj dom kako ne bi postali žrtve kaznenih djela.

- Počinitelji prijevara i krađa se često predstavljaju kao službene osobe, odnosno kao zdravstveni djelatnici, policijski službenici, djelatnici banke, dostavljači, pripadnici vjerskih zajednica ili prodavači određenih proizvoda. Nakon što uđu u stan ili obiteljski kuću, iskorištavaju povjerenje građana i dovode ih u zabludu ili jednostavno iskorištavaju nepažnju građana i otuđuju predmete veće vrijednosti. Stoga budite oprezni, ne puštajte neznance u svoj dom i pobrinite se da o opasnostima koje vrebaju upoznate svoje roditelje, bake i djedove jer upravo su oni meta ovakvih drskih počinitelja - upozoravaju iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 05:31