UHIĆENA JEDNA OSOBA

Liječnici se bore za život mladog vojnika: ‘U šoku smo! Nakon treninga je otišao u grad...‘

Kako doznajemo, policija će pokušati i pomoću nadzornih kamera na okolnim objektima s Trga rekonstruirati cijeli tijek tragedije

Požega (ilustracija)

 Cropix/

Liječnici u Općoj županijskoj bolnici u Požegi bore se za život 21-godišnjeg Jakova B., pripadnika Hrvatske vojske, koji je u teškom stanju i životno ugrožen u subotu oko tri sata ujutro dopremljen vozilom Hitne pomoći u bolnicu. Naime, taj mladić iz okolice Požege pronađen je u besvjesnom stanju na parkiralištu na Trgu Sv. Trojstva u Požegi oko 2.25 sati i odmah su se užarili telefoni policije i Hitne pomoći. S odmakom od desetak sati, kad je policija obavila niz razgovora sa njegovim prijateljima, ubrzo se otkrilo da je mladi profesionalni vojnik, inače u službi u Karlovcu, žrtva kaznenog djela! Policija je potom bacila sumnju da mu je stravične ozljede nanio 20-godišnji poznanik kojeg su priveli na kriminalističko istraživanje.

- Tijekom jutarnjih sati u subotu u JIL-s je primljena muška osoba u kritičnom i po život opasnom stanju te se provode mjere intenzivnog liječenja - odgovorio je za Jutarnji list dr. Ivan Vukoja, ravnatelj Opće županijske bolnice Požega. Ujedno je odbio govoriti detaljnije o stanju hospitaliziranog vojnika s obzirom da istraga traje te se utvrđuju sve okolnosti pod kojima je nesretni 21-godišnjak, sudeći prema svemu, pretučen.

Iz MORH-a su priopćili kratko da je 21-godišnjak bio izvan službe i da je istraga u tijeku.

Kako doznajemo, policija će pokušati i pomoću nadzornih kamera na okolnim objektima s Trga rekonstruirati cijeli tijek tragedije koja je šokirala požeški kraj.

- Mi smo u šoku. Ne možemo vjerovati da je u teškom stanju. Koliko smo čuli, bio je u petak na nogometnom treningu jer taj sport prakticira dugo vremena. Nakon toga je s prijateljima otišao u centar Požege u provod, a tko ga je našao na parkiralištu ne znamo. Znam samo da je on jedno divno biće, vikendom dolazi u rodni kraj, pere veš, čisti, glanca si auto, a njegovi roditelji s bratom i sestrom žive u inozemstvu i sad su na putu ovamo. Prestrašno - kaže za Jutarnji jedan susjed.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 16:29