NESREĆA U SINJU

Majka djevojčice koju je vozačica udarila pa pobjegla: ‘Ostavila ju je na cesti kao neku bocu, nije ju bilo briga‘

Gdje je nestao čovjek? Neshvatljivo mi je to. Kad mačku udarite, pregazite, morate stati. Morate imati taj osjećaj, kaže i Miro Bulj

Katarina Marić, majka 11-godišnje djevojčice koja je stradala u Sinju

 Screenshot/RTL

Bijeg s mjesta nesreće nakon obaranja pješaka, što nerijetko završi i tragično, događa se sve češće. Nakon što je drogirani vozač automobilom usmrtio 19-godišnju djevojku, vozačica pod utjecajem alkohola u Sinju je u utorak navečer udarila 11-godišnju djevojčicu i odvezla se bez stajanja.

Na pješačkom prijelazu na dnu Alkarskog trkališta u Sinju, 31-godišnja vozačica oborila je 11-godišnju djevojčicu. Zaustavila se malo dalje tek na nekoliko sekundi i odvezla se.

"Hvala Bogu, moja kći je dobro. Ima površinske ogrebotine na oba koljena, boku i bradi, ali nije ništa strašno", kaže njezina majka Katarina Marić.

Očevicima je laknulo kad su vidjeli da djevojčica nije teže ozlijeđena, piše Danas.hr. Frano Smoljo u trenutku nesreće u blizini je prodavao božićna drvca.

"Svi smo se okrenuli kad se dogodio udarac. Samo se čulo dolje bum, a vozačica - crta, ća. Žalosno. Taj trenutak, to je strašno za opisati. Zamisli da to netko napravi tvom djetetu i produži", šokirano prepričava Frano.

Majka ozlijeđene djevojčice je ogorčena i pita se gdje je nestala empatija.

"Ostavila je moje dijete na cesti kao neku bocu, nije ju uopće bilo briga. Jednostavno ne znam što bih rekla. To je katastrofa", govori majka 11-godišnje Petre.

Nije to jasno ni gradonačelniku Sinja, Miru Bulju.

"Gdje je nestao čovjek? Neshvatljivo mi je to. Mislim kad mačku udarite, pregazite, morate stati. Morate imati taj osjećaj", ističe Bulj.

A takvih nesreća sve je više. U posljednja dva mjeseca na području Dalmacije dogodile su se barem četiri prometne nesreće u kojima su vozači oborili pješake i nakon toga pobjegli, iako su u nekim slučajevima posljedice bile i tragične.

U listopadu je vozač pobjegao nakon što je automobilom u Prugovu udario dvije sestre koje su poginule. Prije nekoliko dana drogirani vozač u Tribunju je usmrtio mladu djevojku iz susjedstva, a u srijedu je priveden i 44-godišnjak koji je u Slivnici kraj Zadra udario čovjeka, nanio mu teške tjelesne ozljede i pobjegao bez da mu pomogne.

"To je katastrofa i za takve stvari treba dobra, debela kazna. Da bi se ljudi opametili i da takve stvari nikome ne padnu na pamet. Jer to je stvarno žalosno. Pa to je nečije dijete", komentira Sinjanka Tamara Domazet-Lošo.

Njezin sumještanin Ante Delić smatra da je sve to pitanje odgoja.

"Ne daj Bože, svakome se može dogoditi. Staneš, pomogneš, pa onda što bude", zaključuje za Danas.hr.

Većina vozača kazneno je prijavljena zbog bijega s mjesta nesreće i nepružanja pomoći unesrećenom. A vozačica iz Sinja, koja se kasnije iste večeri prijavila policiji, prijavljena je prekršajno, ali osim novčane, može dobiti i do dva mjeseca zatvorske kazne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:52