STRAVA U ZAPREŠIĆU

Maloljetnika ‘žicao‘ 4 eura, stavio mu nož pod vrat i prijetio da će mu zapaliti kuću: Sve pred očima obitelji...

Cijelu noć tim dijelom Zaprešića uznemireni članovi obitelji te stanari okolnih zgrada zajedno su s policijom tražili napadača

Arhivska fotografija 

 Damir Krajac/Cropix

Iako je prikupio tijekom svojih aktivnost s druge strane zakona preko 40 prijava, Zvonimir S. (28) je neosuđivana osoba. Na kartu nevinosti pokušao je zaigrati i u petak u policijskoj postaji a potom i u velikogoričkom tužiteljstvu nakon što je uhićen zbog razbojništva kojim je utjerao strah u kosti maloljetniku, njegovoj obitelji ali i žiteljima Zaprešića.

Iz petnih žila je, kako doznajemo, posrnuli razbojnik pokušavao svaliti sumnju sa sebe ističući da nije kriv, da nije on to bio te da sa svirepim događajem nema nikakve veze.

Međutim, kako doznajemo, u prilog mu ne idu snimke videonadzora kao niti izjava njegova prijatelja koji je bio u blizini dok je pratio i zastrašivao maloljetnika.

A sve je krenulo od četiri eura koja mu je dao maloljetnik kojeg je prošlog četvrtka oko 23.40 sati presreo dok je hodao od željezničke stanice u smjeru svoje kuće u Zaprešiću nadomak metropole. Nezadovoljan nažicanim novčanim iznosom odlučno i nametljivo ga je pratio gotovo do kućnog praga, a kad je tinejdžer ušao u dvorište, za njim je kročio i počinitelj koji ga je, brže-bolje, prislonio uz ogradu. Pritom je maloljetniku zgrabio torbicu koju je nosio oko ramena i iz nje izvadio novčanik te se poslužio kovanicama.

Od namjere da se pošto-poto domogne tuđih stvari, maloljetniku je odlučio staviti nož pod vrat i usput mu izrekao žestoke prijetnje smrću. Zvonimir S. je, sumnja se dalje, prestravljenom maloljetniku naredio da mu preda svoj mobitel što je ovaj i učinio, a kako ni to nije bilo dovoljno nasilnom razbojniku, isti je nastavio s ozbiljnim prijetnjama da će ga usmrtiti i zapaliti mu kuću ukoliko mu on iz svoga doma ne donese novac ili elektroničku opremu.

Uočivši nesvakidašnje scene ispred kuće, članovi maloljetnikove obitelji su vičući na osumnjičenog istrčali van. Međutim, iako je netko od članova obitelji uspio uhvatiti osumnjičenog za odjeću, 28-godišnjak se istrgnuo te mašući nožem pobjegao s mjesta događaja.

Cijelu noć tim dijelom Zaprešića uznemireni članovi obitelji te stanari okolnih zgrada zajedno su s policijom tražili napadača.

Nakon detaljne potrage i pregleda snimki videonadzora, policija mu je ipak uspjela ući u trag te je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, predan pritvorskom nadzorniku uz posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici odredila mu je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 07:07