NAPADAČ U PRITVORU

Muškarac (36) na ulici pištoljem pokušao ubiti suprugu, ona se spasila bijegom u obližnju zgradu

Osim zbog pokušaja ubojstva, a nakon razgovora s oštećenom, policija je 36-godišnjaka prijavila i za nasilje u obitelji

Ilustrativna fotografija

 CROPIX

Antonio A. (36) narednih će mjesec dana zbog pokušaja ubojstva supruge i obiteljskog nasilja provesti iza rešetaka remetinečkog zatvora.

Naime, Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je u navedenom slučaju donijelo rješenje o provođenju istrage te su dežurnom sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložili određivanje istražnog zatvora pa je Antoniju A. isti i određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, ponavljanja djela i rizika od bijega.

Nemile scene odvijale su se 9. prosinca u 5:55 sati na ulici tijekom žestoke svađe supružnika koja je u jednom trenutku prerasla u fizičko nasilje jer je osumnjičeni izvadio pištolj iz kojeg je prema supruzi ispalio više hitaca.

Tužiteljstvo smatra da je 36-godišnjak hicem prema bračnoj družici ispalio kako bi je lišio života, ali u tome nije uspio jer se nesretna žena uspjela spasiti bijegom u stambenu zgradu.

Tome su svjedočili susjedi s prozora pa je netko od njih pozvao policiju koja je na mjestu obračuna napravila očevid, a odbjeglog počinitelja nešto kasnije i pronašla u istom kvartu.

Osim zbog pokušaja ubojstva, a nakon razgovora s oštećenom, policija je 36-godišnjaka prijavila i za nasilje u obitelji jer ju je, prema njezinim tvrdnjama, punih godinu dana u zagrebačkom stanu u kojem žive, vrijeđao pogrdnim imenima i dovodio u ponižavajući položaj.

PU zagrebačka je, pak, nakon događaja priopćila da u događaju nema ozlijeđenih, a da su ispaljeni hici oštetili VW Passat te okvir vrata i pločicu na donjem dijelu fasade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 22:31