TRAGEDIJA NA BADNJAK

Na A1 poginuo dječak. Policija traži svjedoke stravične nesreće, majka i još dvoje djece hospitalizirani

U nesreći su sudjelovali majka i troje djece. Majka, koja je vozila automobil, zadobila je ozljede više unutarnjih organa, ali je izvan životne opasnosti

Ilustrativna fotografija

 Mario Pusic/Cropix

Ako ste jučer na Badnjak oko 14.20 sati prolazili južnim kolničkim trakom autoceste A1 na dionici između Dugopolja i Biska iza tunela Zaranač u smjeru Dubrovnika i vidjeli ste prometnu nesreću koja se tom prilikom dogodila, javite se policiji.

PU splitsko-dalmatinska odaslala je u ponedjeljak apel svim svjedocima prometne na južnom kolničkom traku A1 da se jave u Postaju prometne policije Split osobno ili da kontaktiraju službenike telefonom na 021/504-036 ili 504-010 kako bi rasvijetlili sve okolnosti koje su dovele do tragedije u kojoj je jedna osoba izgubila život.

Prema neslužbenim informacijama, u stravičnoj nesreći sudjelovala je četveročlana obitelj odnosno majka i troje djece. Kako piše Dalmatinski portal, u nesreći je poginuo osmogodišnji dječak dok su vozačica i dvoje djece hospitalizirani u splitskoj bolnici.

Za razliku od dvije maloljetne osobe stare 12 i 15 godina kojima su utvrđene lakše ozljede, 48-godišnja vozačica je, odgovorili su iz splitske bolnice za Slobodnu Dalmaciju, u teškom stanju jer je zadobila ozljede više organskih sustava, ali je trenutno izvan životne opasnosti.

Policijski očevid na mjestu užasa trajao je puna četiri sata, a policija je izuzela sve tragove koji će biti od važnosti za daljnju istragu.

Ključne odgovore na pitanje kako je došlo do tragedije i prevrtanja vozila u oštrom zavoju trebala bi prvenstveno dati sama vozačica kada se stvore sve okolnosti da policija s njom može obaviti obavijesni razgovor.

Nije za isključiti da joj je tijekom vožnje pozlilo, a ujedno se čeka i analiza krvi i urina koji su joj uzeti po zaprimanju u bolnici te poslani na vještačenje.

Također, važno će biti i prometno vještačenje smrskanog vozila koje će dati odgovor na pitanje je li eventualno došlo do kakvog kvara kočionog sustava ili se uzrok nesreće krije u nepažnji vozačice, neprilagođenoj brzini kretanja... a postoji tu još i niz drugih čimbenika.

Ovisno o svemu tome što bude utvrđeno, a kada se 48-godišnjakinja oporavi i bude otpuštena s bolničkog liječenja, policija će kompletirati kaznenu prijavu i proslijediti ju nadležnom državnom odvjetništvu na daljnju odluku.

Kakva god težina kaznene prijave bila, bez obzira je li bio nehaj ili ne, prema zakonu joj prijeti zatvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:13