NEPROMIŠLJEN POTEZ

Na društvenim mrežama objavio fotografiju teške prometne nesreće, ubrzo mu je policija pokucala na vrata

Nesreća se dogodila na prometnici između Držimurca i Turčišća kada je smrtno stradao 26-godišnji vozač
 Pu Međimurska/

Pazite što objavljujete na društvenim mrežama, pogotovo kada se radi o nečijoj tragediji koju odlučite snimiti mobitelom i potom odmah, brže-bolje, učiniti javno dostupnom kako bi dali do znanja da ste negdje bili i da ste prvi. Na svojoj koži posljedice takvog nepromišljenog poteza osjetio je to ovih dana 32-godišnji muškarac s područja općine Domašinec, a koji je 29. srpnja svjedočio nesreći koja je odnijela jedan ljudski život.

Policija mu je ovih dana pokucala na vrata i prijavila ga za kršenje članka 5. st. 3. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

Njegov grijeh je, prema optužnom prijedlogu taj što je 29. srpnja oko 13.20 sati narušavao javni red i mir tako što je na jednoj društvenoj mreži objavio uznemirujuću snimku događaja neposredno nakon prometne nesreće i time ju učinio javno dostupnom.

A nesreća koja je tog 32-godišnjaka ponijela i dojmila se, dogodila se na prometnici između Držimurca i Turčišća kada je smrtno stradao 26-godišnji vozač osobnog automobila koji nije prilagodio vožnju dolaskom u desni zavoj pa je udario u smjerokazni stupić zabivši se u drveće. U tom vozilu, inače, bilo je još dvoje mladih putnika koji su prevezeni u bolnicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 11:40