PRIJETE IM DUGE KAZNE

Optužila kuma i prijatelja za silovanje, kum: ‘Dugo se već seksamo u troje, ona, njen muž i ja! Reći ću vam zašto laže...‘

Unatoč iscrpnim žalbama osumnjičenika, jedan Županijski sud u zemlji koji je odlučivao o njihovim žalbama, iste smatra neutemeljenima

Ilustrativna fotografija 

 Mario Pusic/Cropix

Činjenica da je Županijsko državno odvjetništvo pokrenulo istragu zbog sumnje da su počinili kazneno djelo protiv spolne slobode na štetu jedne žene na istoku zemlje, nikako se nije svidjela osumnjičenom dvojcu D.M. i A.S. pa su odlučili uložiti žalbu na rješenje tužiteljstva o provođenju istrage kao i na rješenje o tajnosti iste.

Jer obojica, naravno, negiraju krivnju te činjenični opis djela koji im se stavlja na teret i kojeg smatraju nejasnim i nerazumljivim. Točnije tereti ih se da su lani putem prisile i bez pristanka izvršili spolni odnos sa oštećenom, a s kojom je prvoosumnjičeni čak u kumskim odnosima.

- Mi već duže vrijeme prakticiramo seks u troje. Prije tog inkriminiranog događaja, ona je dobrovoljno stupila u spolni odnos sa mnom. I to je nesporno jer na njoj nema ozljeda niti tragova nasilja, a kamoli prisile. Da je to što ona tvrdi istinito, ne bi to prijavila onda nakon nekoliko dana. Nije logično da bih ja nju prisiljavao na seks jer seks već duže vrijeme ja i ona prakticiramo sa njezinim suprugom – ustvrdio je, među ostalim, D.M. aludirajući time na istinitost žrtvine prijave.

Ali unatoč iscrpnim žalbama osumnjičenika, jedan Županijski sud u zemlji koji je odlučivao o njihovim žalbama, iste smatra neutemeljenima. Iduće je na potezu tužiteljstvo o kojem ovisi hoće li slučaj dalje rezultirati podizanjem optužnice ili ne. U slučaju da dođe do optuženja, a potom i do osuđujuće presude, prijeti im od tri do 15 godina zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 13:07