PREKRŠAJNO PROCESUIRAN

Policajac se napio pa sa službenim psom krenuo u sumanutu vožnju i skrivio sudar: ‘Udaljen je iz službe!‘

Od siline naleta policijski je auto odbacio drugo vozilo na stup i na ogradu, policajac lakše ozlijeđen; čeka ga disciplinski

Policijski pas, ilustrativna fotografija


 

 Nikola Vilic/Cropix

Kad je 47-godišnji policijski službenik PU sisačko-moslavačke u subotu ujutro išao na posao službenim vozilom i u pratnji svog četveronožnog kolege kako bi u paru obavljali policijsku službu i hvatali kršitelje zakona, mislio je da će mu alkoholne pare koje je imao u sebi, proći ispod radara.

No, sudbina tako nije predvidjela jer je policajac, na putu za posao, oko 6.50 sati u Sisačkoj ulici u Popovači skrivio prometnu nesreću.

image

policijski očevid, ilustrativna fotografija

/Cropix

- Do nesreće je došlo kada je 47-godišnji policijski službenik prilikom dolaska na posao, upravljao specijalnim službenim vozilom za prijevoz službenog psa te je uslijed ne držanja razmaka udario u automobil koji se kretao ispred njega, a koji je od siline udara odbačen te je udario u dva metalna stupa i betonsku ogradu. U trenutku nesreće u službenom se vozilu nalazio službeni pas - kažu iz PU sisačko-moslavačke.

Pritom otkrivaju i kako je njihov djelatnik odmah pao alkotest. Izmjereno mu je, kažu, 1,35 promila alkohola u krvi a u nesreći je zadobio lakše tjelesne ozljede.

- Zbog počinjenih prometnih prekršaja kojima je izazivao prometnu nesreću, policijski službenik je prekršajno procesuiran, udaljen iz službe te će protiv njega biti podnesen zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka - zaključuju iz sisačke policije.

image

Policijski pas, ilustrativna fotografija


Nikola Vilic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 16:30