STRAVA U BOKŠIĆU

Preokret u bešćutnom napadu na dvije žene, razbojnici su trudnici polomili torakalni kralježak

Dvojica maskiranih napadača upali su u kuću, pretukli dvije žene, zavezali ih i opljačkali, treći ih je čekao u autu

Ilustrativna fotografija

 Zeljko Hajdinjak/CROPIX

Grozna drama koju su prošle srijede u obiteljskoj kući u Bokšiću proživjele dvije žene, 64-godišnja vlasnica kuće i 34-godišnja trudnica, svoj nastavak dobila je kaznenim prijavama i određivanjem istražnog zatvora za trojicu muškaraca koje se sumnjiči za ovo bešćutno djelo. Muškarce u dobi od 39, 25 i 22 godine Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku sumnjiči za kaznena djela razbojništva i nanošenja teške tjelesne ozljede, no u ovom slučaju, o kojem smo izvijestili prošloga tjedna na temelju priopćenja PU osječko-baranjske, dogodio se preokret vezano uz ozljede koje su nanesene ženama.

Ispostavilo se, naime, da je teške tjelesne ozljede u ovom napadu pretrpjela 34-godišnja trudnica, kojoj su razbojnici i nasilnici polomili torakalni kralježak. Podsjetimo, policija je 26. siječnja izvijestila kako su njihovi službenici iz Policijske postaje Našice istoga dana kad se ovaj napad dogodio uhitili 25-godišnjaka sa šireg područja Našica, 22-godišnjaka iz Donjeg Miholjca te 39-godišnjeg stranog državljanina, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo razbojništva nad dvije žene.

‘‘Žrtve su prevezene u Opću županijsku bolnicu Našice, gdje su starijoj utvrđene teške tjelesne ozljede zbog kojih je zadržana na liječenju, dok su mlađoj utvrđene lakše tjelesne ozljede te je puštena na kućnu njegu‘‘, izvijestila je policija. Međutim, iz priopćenja ŽDO u Osijeku doznajemo da je teške tjelesne ozljede pretrpjela mlađa žena, 34-godišnja trudnica.

‘‘Oštećenica (1990.) je od zadobivenih udaraca, uz više lakih ozljeda, zadobila i tešku ozljedu (prijelom torakalnog kralješka)‘‘, izvijestilo je ŽDO u Osijeku. Pritom se 39-godišnjaka sumnjiči da je oko 7,40 sati ‘‘osobnim automobilom dovezao pred obiteljsku kuću oštećenice (1960.), prvookrivljenog 22-godišnjaka i drugookrivljenog 25-godišnjaka koji su, osnovano se sumnja, izašli iz automobila i s maskama na licu ušli u kuću u kojoj je bila oštećenica i druga oštećenica (1990.) te su ih, u nakani da ih ozlijede, počeli udarati rukama i nogama tražeći od njih novac i vrijedne stvari prijeteći im pritom uporabom noža".

Napadači su pritom žene zavezali, a onda pretražili cijelu kuću i iz nje odnijeli novac, zlatni nakit i mobilne uređaje. Policija je dojavu o ovome dobila tek oko 9,30 sati, iz čega se može zaključiti kako su nesretne žene gotovo dva sata provele u agoniji, zavezane i ozlijeđene.

Sudac istrage Županijskog suda u Osijeku odredio je istražni zatvor protiv trojice okrivljenika zbog opasnosti od bijega, opasnosti od ometanja istrage i ponavljanja djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:32