DOBIO 15 DANA ZATVORA

S čak 2,74 promila alkohola vozio suprotnom stranom autoceste, udario u prometne znakove i pobjegao

Vozaču iz BiH izrečena je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 12 mjeseci

Ilustrativna fotografija

 Tomislav Kristo/CROPIX

S 15 dana zatvora, novčanom kaznom i zabranom vožnje na godinu dana kažnjen je 57-godišnji vozač iz BiH koji je pod utjecajem alkohola vozio suprotnom stranom autoceste kod Nove Kapele, udario u prometne znakove i pobjegao.

Policija je u srijedu izvijestila da je nad 57-godišnjakom proveden žurni prekršajni postupak pred općinskim sudom u Novoj Gradiški.

"Navedeni je presudom suca proglašen krivim i kažnjen kaznom zatvora od 15 dana, novčanom kaznom od 1970 eura te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 12 mjeseci. Policijski službenici su ga potom predali u zatvor u Požegi", izvijestila je brodsko-posavska policija.

Dan ranije policija je izvijestila da je državljanin BiH s čak 2,74 promila alkohola udario u prometne znakove na autocesti A3 na području Nove Kapele i napustio mjesto događaja, a prije nego što se zaustavio, 300-tinjak metara vozio je suprotnim smjerom autoceste.

Naknadno ga je zaustavio djelatnik vučne službe do dolaska policije. Policija ga je zadržala na otrježnjenju te protiv njega podnijela optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu koji ima stalnu službu i Novoj Gradiški.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 06:05