‘ZBOG NASILNIKA‘

Stravični detalji napada na HGSS-ovca u Kaštelima, otac emotivno istupio: ‘Bori se za život, na aparatima je...‘

On navodi da je njegovu sinu propucana desna strana, dio pluća, zdjelice i ključne kosti
 Ante Čizmić/cropix/

Nakon sinoćnje pucnjave oko 20 sati u Kaštel Štafiliću pri čemu je 46-godišnji pripadnik HGSS-a zadobio tri prostrijelne rane u području abdomena, lijeve natkoljenice i desne nadlaktice, dok je drugi muškarac (48), koji mu je krenuo pomagati nakon što je ustrijeljen zadobio tešku tjelesnu ozljedu loma kostiju lubanje koja mu je nanesena sjekirom, ne jenjavaju komentari na taj stravičan čin.

Policija je uz nadzor i rukovođenje Rene Laure, zamjenice Županijske državne odvjetnice u Splitu napravila očevid kojim se pokušalo otkriti sve okolnosti koje su dovele do napada.

Kako je Slobodna Dalmacija ranije izvijestila, navodno je do sukoba došlo zbog svađe povezane s parkingom.

Uhićeni počinitelj je navodno 58-godišnji bivši pomorac koji je još prije 21 godine imao problema sa zakonom odnosno bio je tada prijavljen zbog pokušaja ubojstva i nedopuštenog držanja oružja. Prvi napadnuti muškarac, K.B., višegodišnji je HGSS-ovac.

Pročelnik HGSS Stanice Split Branimir Jukić. Ispričao nam je što se jučer dogodilo:

- Kruno (Krunoslav Bolibruh) je izuzetno vrijedan član i iza sebe ima veliki broj akcija spašavanja. Speleolog je i spašavatelj na divljim vodama. Bio je jučer cijeli dan na dežurstvu na Kozjaku jer je bio planinarski pohod, bilo je preko 100 ljudi. Kada je išao kući ženi i djeci, to mu se dogodilo - govori Jukić.

Kazao nam je kako su ga htjeli i već sinoć posjetiti u bolnici:

- Bili smo, ali ne možemo s njim komunicirati jer nije još pri svijesti. Bili smo izuzetno šokirani, čovjek je bio na osiguranju, čovjek koji spašava ljudske živote pa dođe kući i to mu se dogodi - zaključio je pročelnik, prenosi Slobodna Dalmacija.

Detalje o teškom incidentu ispričao je za Dnevno.hr potpuno šokirani otac Ivica Bolibruh, koji još uvijek čeka da mu se propucani sin Kruno probudi nakon operacije. "Moj sin je HGSS-ovac i nakon što je odradio smjenu, došao je kući, ali zbog jakog juga nije smio parkirati na rivi da mu se auto ne potopi, nego je parkirao pred kućom J. K. Ovaj je izletio istoga trenutka i počeo pucati…", govori otac u dahu.

"Moj sin, sav izrešetan, nekako se uspio dovući preko ulice, a onda mu je u pomoć priskočio njegov kolega iz HGSS-a. J. K. je tada otišao u kuću i izletio s dvije sjekire, pa Krunina kolegu dva puta snažno udario, jednom u glavu, drugi put u ruku", ispričao je otac Ivica koji je, inače, hrvatski branitelj.

On navodi da je njegovu sinu propucana desna strana, dio pluća, zdjelice i ključne kosti.

"Sada je na aparatima, a zašto? Zbog nasilnika koji je godinama poznat po svojoj agresivnosti. Riječ je o tome da taj dio ispred kuće koji je državni, on uporno svojata. Tako je 2003. godine izbo nožem po trbuhu čovjeka koji je mokrio pred njegovom kućom, a optužnica nikada nije podignuta. Ma, znao je on tamo ljudima trgati retrovizore i bušiti gume", tvrdi Ivica Bolibruh.

Oglasila se i policija

- U odnosu na događaj od sinoć u Kaštel Štafiliću izvješćujemo Vas kako je pružena liječnička pomoć dvojici muškaraca i to 46-godišnjak i 49-godišnjak, a prema informacijama iz bolnice zadobili su teške tjelesne ozljede i zadržani su na bolničkom liječenju.

Uhićenom muškarac je također pružena liječničku pomoć te mu je utvrđene teška tjelesna ozljeda nosa, otpušten je iz bolnice i nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Na mjestu događaja obavljen je očevid kojim je rukovodila zamjenica Županijskog državnog odvjetnika u Splitu, kazali su iz PU Splitsko-dalmatinske.

Vijesti iz bolnice

U OHBP KBC-a Split sinoć su zaprimljene tri osobe. Pacijent (1978.) zadobio je tri prostrijelne rane u području abdomena, lijeve natkoljenice i desne nadlaktice. Hitno je operiran te smješten u Jedinicu intenzivnog liječenja Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje. Trenutno je stabilnih vitalnih funkcija, no s obzirom da ima ozljede više organskih sustava i dalje je u životnoj opasnosti.

Drugi pacijent (1975.) imao je otvorenu ranu u području glave i fraktura lubanje. Nakon obrade hospitaliziran je u Jedinici intenzivnog liječenja Zavoda za neurokirurgiju. Stabilno je i izvan životne opasnosti.

Treći pacijent, napadač (1966.) ima prijelom nosne kosti i konvulziju pluća. Nakon liječničke obrade nije bilo indikacija da ga se zadrži na liječenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 13:00