NESREĆA

Tragedija kod Čakovca: Muškarci čiji se zmaj srušio u jezero su s međimurskog područja

Policija je dojavu o nesreći zaprimila u 15:22 sati, a na lice mjesta odmah su poslane sve hitne službe
 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Zmajem koji se danas poslijepodne srušio u akumulacijsko jezero Hidroelektrane Čakovec, upravljala su dvojica muškaraca s međimurskog područja.

Obojica su izgubila život, njihova su tijela izvukli ronioci.

image
Zeljko Hajdinjak/Cropix

Prema neslužbenim informacijama saznajemo da je jedan od muškaraca star oko 45 godina, dok je drugi nešto mlađi (rođen 1986.) s adresom u Novom Selu na Dravi, no identitet poginulih još uvijek je javnosti nepoznat, budući da je očevid u tijeku.

image
Zeljko Hajdinjak/Cropix

Policija je u svom izvanrednom priopćenju bila kratka:

„Danas, 4. veljače 2021. godine u 15 sati i 23 minute Operativno komunikacijski centar policije Policijske uprave međimurske zaprimio je telefonsku dojavu o padu motornog zmaja u. Na mjesto događaja upućene su žurne službe.

image
Zeljko Hajdinjak/Cropix

Ronioci JVP-a Čakovec iz jezera u visini naselja Novo Selo na Dravi izvukli su motorni zmaj i dva mrtva tijela.

O nesreći je izviještena Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu (AIN) i nadležno državno odvjetništvo.

Na mjestu događaja tijekom sutrašnjeg prijepodneva obavit će se očevid kako bi se utvrdile sve relevantne okolnosti ovog događaja“, piše u priopćenju.

image
Zeljko Hajdinjak/Cropix

Dojavu o padu zmaju javili su šetači uz Dravu pozivom na 112.

Sjever Hrvatske danas se grijao na ugodnih 17 stupnjeva, što je mnoge šetače, ali i sportaše izmamilo u prirodu. Nasip uz jezero poslijepodne je bio pun ljudi s obje strane granice, međimurske i varaždinske.

Međimurje ima nekoliko uzletišta za zmajarenje, a dosad nije poznato iz kojeg je poletio nesretan dvojac. Iako se pretpostavlja da bi to moglo biti iz preloške marine, gdje svoje sjedište ima i lokalni Zmajarski klub Roda.

image
Zeljko Hajdinjak/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 18:24