LJUBIMCI BEZ NADZORA

U tri slučaja u Istri psi napali ljude: Djevojka šetala svog, pokušala pobjeći pa progutala paketić droge

- Vodite računa o svojim životinjama! Držite ih pod nadzorom kako ne bi nekog ozlijedile, poručuju iz policije

Napad pasa (ilustracija)

 Screenshot // Foto: Poslao čitatelj Read More At: Https://epodravina.hr/video-uznemirujuci-sadrzaj-bul-terijeri-napali-izgrizli-i-ozlijedili-67-godisn

"Vodite računa o svojim životinjama! Držite ih pod nadzorom kako ne bi nekog ozlijedile" - opetovani je apel policije nakon što su proteklih dana zabilježili nekoliko takvih slučajeva. Odnosno istarska je policija evidentirala tri prekršaja držanja životinja bez nadzora a u dva slučaja su psi nasrnuli na ljude te ih, srećom, lakše ozlijedili.

Prvi nasrtaj je bio u subotu oko 15.15 sati kada je pas nepoznatog vlasnika napao maloljetnu njemačku državljanku koja je vozila bicikl naseljem Gornji Špadići na području Poreča. Maloljetnica je lakše ozlijeđena, a policijski službenici nastavljaju poduzimati radnje u cilju utvrđivanja vlasnika psa.

Istog dana identična drama u Bujama. U Klesarskoj ulici oko 19.30 sati pas u vlasništvu 52-godišnjaka izašao je iz otvorenog dvorišta i ugrizao 73-godišnjakinju koja je šetala, pak, svog psa na povodcu.

- Policija je vlasnika psa procesuirala radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te će o događaju obavijestiti veterinarsku inspekciju - kažu iz istarske policije.

Posljednji u nizu takav incident evidentirali su jučer 14.30 sati u Ulici Agnana u Puli, gdje je 23-godišnjakinja šetala ulicom s psom bez povodca. Pas je u jednom trenutku istrčao na kolnik i ugrozio sigurnost prometa.

- Vlasnica psa negodovala je zbog policijskog postupanja te se pokušala udaljiti s mjesta događaja, a u jednom trenutku progutala je paketić s nepoznatom materijom. Policijski službenici priveli su je u policijsku postaju uz uporabu sredstava prisile, a kod žene su pronađeni PVC vrećica s 4.6 grama marihuane, kutijica s marihuanom bruto težine 19.2 grama, posuda s marihuanom bruto težine 20.4 grama i šest bočica heptanona. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, protiv 23-godišnjakinje se pokreće prekršajni postupak - otkrivaju iz policije još.

Zbog navedenih situacija ponovno apeliraju na građane da vode brigu o životinjama o kojima skrbe.

- Osim što su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje. Dakle, potrebno je da vlasnici pasa prilikom njihove šetnje, radi ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude, posebice djecu, koriste povodac i brnjicu za životinje - podsjećaju za kraj iz PU istarske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:02