POLEMIKA

Ahmetović napala Plenkovića, odbrusio joj Sanader: ‘Nemate ni elementarno znanje o međunarodnoj politici‘

Paradni činovnik Plenković rješava probleme u Ukrajini, a ne vidi što mu se događa u vlastitoj zemlji, rekla je Ahmetović i izazvala Sanaderovu reakciju
Ante Sanader i Mirela Ahmetović
 Cropix

Politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović je gostujući u Studiju uživo N1 televizije kritizirala premijera Andreja Plenkovića izjavivši kako bi on "rješavao probleme u Ukrajini, a domaće probleme ne vidi".

- Naš premijer, naš paradni činovnik, se bavi nekakvim svjetskim problemima, rješava probleme u Ukrajini, a ne vidi što mu se događa u vlastitoj zemlji, rekla je Ahmetović referirajući se na tragičan događaj u Međimurju i problemu integracije manjina.

Na izjavu Mirele Ahmetović osvrnuo se HDZ-ov potpredsjednik Sabora Ante Sanader. U komentaru pod naslovom "SDP - Sve Dublje Propadamo - i dalje mlati praznu slamu" Sanader je na Facebooku poručio kako politička tajnica SDP-a "ponovno pokazuje da nema čak ni elementarno znanje o europskoj i međunarodnoj politici, a kamoli o zaštiti hrvatskih nacionalnih interesa".

Sanaderov komentar prenosimo u cijelosti.

"SDP - Sve Dublje Propadamo - i dalje mlati praznu slamu

Gđa Mirela Ahmetović svojim današnjim izjavama da se predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković „kao paradni činovnik bavi svjetskim problemima u Ukrajini”, ponovno pokazuje da nema čak ni elementarno znanje o europskoj i međunarodnoj politici, a kamoli o zaštiti hrvatskih nacionalnih interesa.

Koje bi to po gospođi Ahmetović bilo alternativno stajalište Hrvatske o događanjima u Ukrajini, drugačije od onog kojeg su zastupali premijer Plenković i čelnici ostalih europskih zemalja na skupu u Kijevu?

Da Hrvatska podupire kršenje međunarodnog prava?

Možda gđa Ahmetović podržava jednostranu aneksiju Krima, okupaciju Donetska i Luhanska te kršenje ljudskih prava?

Možda zaboravlja ukrajinsku potporu Hrvatskoj tijekom velikosrpske agresije i okupacije?

Budući da je dio naše zemlje bio privremeno okupiran, Hrvatska itekako razumije položaj Ukrajine te joj želi pomoći ekspertizom iz uspješne mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja. Uvijek se trebamo podsjetiti i toga da je Ukrajina među prvima priznala hrvatsku neovisnost, a to ćemo prijateljstvo i solidarnost uvijek njegovati.

A što se tiče plitke dosjetke da „Plenković ne vidi što mu se događa u vlastitoj zemlji“, odgovaram da svatko tko nije zlonamjeran vidi puno toga: vidi Pelješki most, vidi osigurana rekordna EU sredstva za gospodarski oporavak Hrvatske, vidi sjajnu turističku sezonu, vidi očuvanje radnih mjesta u COVID-19 krizi zahvaljujući izdašnim mjerama naše Vlade, vidi kontinuirana povećanja mirovina i prosječne plaće…

No i to očito smeta gđi Ahmetović. Zašto?

Pa zato što Socijaldemokratska partija ništa od toga nije ostvarila, osim što je bez ikakvih važnih ulaganja u budućnost Hrvatske uspjela zadužiti za nevjerojatnih 18 Peljeških mostova, što je povećala siromaštvo, povećala nezaposlenost, a plaće i mirovine su rasle pet put sporije nego danas. Hrvatski građani nisu naivni i pamte, znaju tko je samo britak na jeziku, a tko radi i ima rezultate za dobrobit hrvatskih ljudi: uostalom svoje su jasno rekli na zadnjim izborima", napisao je Sanader.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 12:57