ZLOKOBNO UPOZORENJE

Bivši SDP-ov ministar zdravstva: ‘Peđa Grbin ni ne sluti što mu sada pripremaju na Iblerovom...‘

Ulaskom Zorana Milanovića, dogodio se “upside down”, došlo je do podizanja, kao što je Rijeka vodila do jučer, kaže Ostojić

Rajko Ostojić 

 Tomislav Kristo/Cropix

Bivši ministar zdravstva i nezavisni kandidat za Europski parlament Rajko Ostojić govorio je u programu N1 televizije o europskim izborima, ali i o sastavljanju većine za Hrvatski sabor.

Rajko Ostojić će biti na sedmom mjestu na listi broj 9 za europske izbore.

- Puno je stranaka, a ja sam jedini nezavisni. Čast mi je biti među svim tim ljudima. Mi smo kao Europska unija, ujedinjeni smo u svojim različitostima. Došao sam na poziv dvojice prijatelja, Matije Posavca i Valtera Flege. Imaju iskustva s europskim projektima koje uspješno vode. Mislim da mogu puno napraviti. Kao liječnik imam kako pomoći. S 21. stoljećem smo dobili život do 85 ili 90 godina, a starost je luksuz. Na tome treba raditi i ne smijemo dopustiti da se zdravstvo u Europi uništava, to ne smijemo dopustiti, dodao je.

Komentirao je Milorada Pupovca, koji je na posljednjem mjestu na listi, a zbog slaganja parlamentarne većine je teško baviti se europskim izborima.

- Žao mi je što je balkanska krčma u Sotinu preuzela razgovore o našoj drugoj domovini, a to je Europa.

Nakon što su Rijeke pravde odustale od pokušaja slaganja većine, nju će sada vjerojatno činiti HDZ i Domovinski pokret.

- Oni su prošli kao Rijeka. Ulaskom Zorana Milanovića, dogodio se “upside down”, došlo je do podizanja, kao što je Rijeka vodila do jučer. Imala je prvenstvo i imala je pobjedu u rukama. Tako su i Rijeke pravde. Prepustili su da predsjednik Milanović, umjesto predsjednika stranaka koalicije, upadne u zamku. Tu je PR komunikacija, osobito potpredsjednika Olega Butkovića, odigrala veliku stvar s onom kravicom. Ostali su toliko zbunjeni, iz aviona se vidjelo da je to bik, junac, ne krava. Umrla bi ta tema, ali bili su jako zbunjeni. Nevjerojatno je što su napravili timu Rijeke pravde. Milanović se postavio, govorio je da će biti premijer, kao u Rijeci da će biti prvaci. I eto… Šteta, bila je to velika prilika. Spominjao sam balkansku krčmu u Sotinu, što je Miroslav Krleža sjajno opisao riječima “Kad se ugase svjetla, vade se noževi”. Šteta, to vidimo sad na Iblerovom trgu, gdje se pripremaju noževi za Grbina. Šteta jedne velike stranke… Stav o Grbinu sam već rekao i bio sam u pravu. Budimo iskreni, Davor Bernardić i mi koji smo bili uz njega, odstupili smo odmah, a on još nije iako je imao nešto malo bolji rezultat. Tad su izbori bili u srpnju, ljudi su bili na odmoru, izlaznost je bila slabija i Milanović je tad odbio ići na izbore pa je otežao SDP-u, sad je stao uz njih, zaključio je Ostojić za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 15:53