NAČELNIK ANTUNOVCA

'DOSAD SMO IH IMALI 27, A ON JE BIO SAMO NA JEDNOJ' HDZ-ovac u kojeg Karamarko polaže velike nade ignorira sjednice?

Načelnik je inače predsjednik osječko-baranjskog HDZ-a u kojeg Karamarko polaže velike nade
 Vlado Kos / Cropix

Ivan Anušić jedanaestu je godinu zaredom načelnik Općine Antunovac. Riječ je ujedno o predsjedniku osječko-baranjskog HDZ-a u kojeg središnjica stranke i Tomislav Karamarko polažu velike nade.

Anušić je i 2009., kao i 2013., već u prvom krugu uvjerljivo pobijedio na izravnim izborima za općinskog načelnika, što sugerira da mještani iznimno cijene njegov rad, no praktički jedini oporbeni općinski vijećnik Franjo Gavran iz stranke DESNO Ante Đapića prozvao ga je za omalovažavanje i ignoriranje općinskih vijećnika. Gavran, naime, tvrdi da se Anušić od početka mandata u ljeto 2013. do danas pojavio na jednoj jedinoj sjednici Općinskog vijeća.

- Do sada smo imali 27 sjednica, a on je bio samo na jednoj - kaže Gavran, inače Anušićev bivši stranački kolega iz HSP-a. Anušić je, naime, sredinom svog drugog mandata istupio iz te stranke i jedno vrijeme bio nezavisan dok nije ušao u HDZ. Tamo je pak strelovito napredovao, što je zasluga i učinjenoga u Antunovcu, gdje je formirao stabilnu Gospodarsku zonu i realizirao niz infrastrukturnih projekata. No, ignoriranje Općinskog vijeća veliki je politički grijeh, premda ga Anušić ne doživljava takvim.

- Točno je da ne dolazim na svaku sjednicu, ali bio sam na 6-7, posebno na onim važnim. Vijeće odluke donosi gotovo jednoglasno, planirani projekti se realiziraju, a ja na pitanja vijećnika odgovaram pismeno ili usmeno. Vijeće me kontrolira i ima uvid u moj rad, pri čemu ja račun polažem mještanima, a ne Gavranu - rekao je Anušić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 02:26