TRAGIČNE POSLJEDICE

Doznajemo uzrok smrti vatrogasca, nevjerojatna sreća u nesreći za čovjeka koji je pao s kranom

Vatrogasac je četvrta osoba čija smrt se povezuje sa stravičnom neverom čije se posljedice saniraju i jutro poslije

Policija na mjestu pogibije muškarca u Zagrebu

 Zeljko Puhovski/Cropix

Vatrogasac koji je radio na raščišćavanju posljedica nezapamćene oluje koja je jučer poharala kontinentalnu Hrvatsku, umro je na intervenciji.

Kako doznajemo u Ravnateljstvu civilne zaštite, nesretni vatrogasac je bio na terenu u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a najvjerojatnije je preminuo prirodnom smrću, pretpostavlja se od srčanog udara, ali još uvijek nema službenih potvrda.

Vatrogasac je tako četvrta osoba čija smrt se povezuje sa stravičnom neverom, čije posljedice i jutro poslije podsjećaju na kakav prizor iz filmova apokalipse.

Podsjetimo, dva muškarca su poginula u Zagrebu, jedan na Žitnjaku u automobilu, a drugi kao pješak u Novom Zagrebu. Treći muškarac poginuo je u općini Cernik u kombiju. Za svu trojicu nastradalih kobno je bilo drveće koje je srušio snažan vjetar.

Prema zbirnim podacima ministarstva zdravstva, zagrebačke bolnice su zbrinule više od 130 pacijenata, a hospitalizirano je njih 15. Muškarac, koji je pao zajedno sa kranom u Zagrebu, pukom srećom je preživio i ima prijelom ruke, no nije životno ugrožen, iako je zbog specifičnosti pada zadržan u jedinici intenzivnog liječenja u KB Sveti Duh.

- Ukupno pregledanih pacijenata je 38, a od toga je pet hospitaliziranih. Troje na lokaciji Vinogradska i jedan na Traumatologiji. Niti jedan od njih nije životno ugrožen - kažu iz KBC Sestre milosrdnice.

Na Rebru su pregledana 22 pacijenata, a dvoje je zaprimljeno na bolničko liječenje, od kojih je jedan teže ozlijeđen. Nitko, srećom, niti u toj bolnici nije životno ugrožen. Uglavnom je riječ o ozljedama koje su nastale udarcima predmeta koji su letjeli zrakom zbog siline vjetra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 00:01