PRIVREMENI SMJEŠTAJ

Hrvatski sabor uskoro će morati iseliti iz svoje zgrade, evo koje su dvije zamjenske lokacije

Svoj objekt na lokaciji Jordanovac 110 ponudio je Kolegij Družbe Isusove. Druga je ponuda pristigla od tvrtke City Island d.o.o.
 Damir Krajac/Cropix

Jordanovac i Buzin, dvije su lokacije ponuđene Hrvatskom saboru za preseljenje dok se bude obnavljala njegova potresom oštećena zgrada, priopćeno je u srijedu iz Hrvatskog sabora.

Objekt na Jordanovcu 110, Saboru je ponudio Kolegij Družbe Isusove, a onaj na lokaciji Buzinski krči 7A, tvrtka City Island d.o.o. iz Dugog Sela, odnosno Rugvice.

Da su na neobvezujući javni poziv pristigle te dvije ponude utvrdilo je u utorak saborsko Povjerenstvo za raspisivanje i provedbu javnog poziva radi odabira poslovnog prostora za smještaj zastupnika i zaposlenika Stručne službe Sabora za vrijeme rekonstrukcije i obnove saborske zgrade.

Pojedinosti o ponudama, iz Sabora nisu iznosili.

Najavili su tek da će Povjerenstvo u idućem koraku analizirati zaprimljenu dokumentaciju te će temeljem svoje ocjene saborskom Predsjedništvu predložiti donošenje odluke o odabiru zamjenske lokacije za rad Sabora za vrijeme trajanja konstrukcijske i cjelovite obnove zgrade na Trgu svetog Marka.

Sabor za zakup traži poslovni prostor od najmanje 7.000 metara četvornih, prostor mora biti na području Zagreba, a plan je da se zakupi na tri godine, uz mogućnost produženja.

Prostor treba imati dvoranu za održavanje plenarne sjednice, minimalno šest dvorana za sjednica odbora, prostore uredske namjene i one za odlaganje uredskog materijala, prostor za ugostiteljske usluge, sanitarne čvorove, parking za službena vozila, vanjski perimetar oko zgrade i sl.

Prostor u koji bi se Sabor preselio treba biti spreman za useljenje i opremljen svom potrebnom infrastrukturom.

Sabor bi prihvatio i nedovršeni prostor uz obvezu ponuditelja da ga uredi i opremi potrebnom infrastrukturom prema zahtjevu Sabora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 19:46