JACKPOT DO 20 MILIJUNA EURA

Lutrije iz bivše države se udružuju. Suzana Mančić: Voljela bih opet biti YU loto djevojka!

Suzana Mančić
 Ivan Kuharić / CROPIX

Do sredine iduće godine lutrijske organizacije s prostora bivše Jugoslavije, među kojima je i Hrvatska lutrija, pokrenut će projekt zajedničke igre s jedinstvenom uplatom, nagradnim fondom i premijama, a kako se već neslužbeno špekulira, novi “YU loto” ponovno bi mogla voditi najpoznatija loto djevojka bivše Jugoslavije Suzana Mančić.

Više igrača, više novca

Ideju o zajedničkoj lutriji, čiji bi glavni zgodici na temelju uplata u svim zemljama bivše Jugoslavije mogli dosegnuti prema nekim procjenama za nekoliko godina i 20 milijuna eura, predložili su Lutrija Slovenije te Lutrija Bosne i Hercegovine još 2001. godine. Konkretna realizacija počela je 2007. godine osnivanjem Udruženja lutrije jugoistočne Europe sa sjedištem u Ljubljani, a početkom ovog tjedna dogovoreno je formiranje zajedničke igre, koja bi, čim se obavi sva potrebna zakonska procedura, mogla početi već sredinom iduće godine.

Lutrijske se organizacije udružuju radi priređivanja zajedničke igre, kako bi se što brže akumulirala sredstva, odnosno osigurali pozamašni iznosi najatraktivnijih dobitaka - JACKPOT-ova, potvrdili su iz Hrvatske lutrije. Kako su objasnili, na relativno malom tržištu kakvo je naše, potrebno je dosta vremena da bi se prikupila značajnija sredstva u fondu za glavni dobitak.

Na tragu te ideje o priređivanju zajedničke igre, postoji inicijativa o udruživanju lutrijskih organizacija zemalja regije, i Hrvatska lutrija je uključena u taj projekt. No, put od ideje do realizacije tako velikog projekta nije ni lak ni brz, kazali su u Lutriji, te dodali da svaki od priređivača mora osigurati suglasnost na Ugovor o suradnji i Pravila igre od nadležnog regulatora. S obzirom na iskustvo i dosadašnji tijek dogovaranja, procjenjujemo da je za početak priređivanja zajedničke igre potrebno duže razdoblje, zaključili su.

Igra u sedam zemalja

Generelni direktor Lutrije Bosne i Hercegovine Edhem Pašukan bio je nešto konkretniji te je potvrdio da su dogovoreni glavni detalji igre, kao i koncept i način cijele organizacije. Zemlje koje se namjeravju uključiti zasad su Hrvatska, Slovenija, Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Kosovo.

Suzana Mančić: Voljela bih voditi YU Loto

- Rado bih se prihvatila projekta vođenja regionalnog lota, no zasad me nitko nije kontaktirao, a voljela bih da mi se jave, kazala nam je Suzana Mančić, koja se trenutačno nalazi na odmoru u Grčkoj. Vođenje Lota u razdoblju od 1984. do 1988. godine donio mi je slavu i ogromnu popularnost i stavio na tron, pa samo ponijela epitet jugoslavenske loto djevojke, čega se ne stidim, već sam ponosna na to razdoblje svoga života, kazala je Suzana Mančić, koja trenutačno vodi TV Bingo show na RTS-u. - Za izvlačenje lota vežu me divne uspomene, a kako sam još uvijek djevojka, pristala bih opet voditi loto. I sada sam angažirana na sličnom projektu na RTS-u, našalila se Suzana Mančić u kratkom telefonskom razgovoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 02:01