STIGLA INSPEKCIJA

Mještani ogorčeni potezom obitelji iz daleke države: ‘Pogledajte što su napravili u moru! Kažu da nisu znali...‘

Instalacija će u najkraćem roku biti uklonjena

Ponton s bazenom

 Čitatelj Morski.hr

Obitelj iz Omana pobacala je betonske blokove u more u Sv. Petru i napravila si ponton s bazenom, piše Morski.hr. Nakon što im je neugodno iznenađeni čitatelj poslao fotografije koje prikazuju ovaj protuzakoniti zahvat, dobili su potvrdu da iza njega stoje građani Omana koji su mislili da na hrvatskoj obali mogu raditi što god požele.

Ali, ne mogu jer Zakon je po ovom pitanju povrede pomorskog dobra jasan i svoju će instalaciju, na kojoj su se planirali sunčati, morati ukloniti o svom trošku te će dobiti i prekršajnu prijavu. Odmah su kontaktirali Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture te nadležnog komunalnog redara, a kako se ispostavilo, timovi su ekspresno izvršili inspekcijski nadzor.

- Ispostava lučke kapetanije Biograd na moru u ponedjeljak, 6. svibnja 2024. godine obavila je inspekcijski nadzor te je utvrđeno da je predmetni ponton postavljen. U tijeku je utvrđivanje počinitelja kojem će se izdati rješenje o uklanjanju i protiv istog pokrenuti prekršajni postupak. U slučaju da se u sklopu inspekcijskog postupka počinitelj ne utvrdi, Općini Sveti Filip i Jakov će se izdati nalog za uklanjanje na temelju Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama - rekli su iz Ministarstva.

image

Ponton s bazenom

Čitatelj Morski.hr

U međuvremenu je na terenu bio i komunalni redar koji je također utvrdio kako se ovdje radi o potpuno ilegalnoj pontonskoj instalaciji na mjestu gdje ne postoji nikakvo koncesijsko odobrenje. Najavio je uklanjanje istog o trošku onog tko ga je postavio.

- Prvi put se s ovakvim nečim susrećem, to je nekakva instalacija na napuhavanje, svakako postavljena bez ikakvog legalnog temelja i biti će uklonjena. Dobili smo i informaciju kako su je postavili državljani Omana koji tvrde da nisu uopće znali kako im je za takvo što potrebna dozvola - potvrdio im je komunalni redar koji je hitro izašao na teren.

Omanci koji su ponton postavili imaju i nekretninu odmah iznad, a instalacija na ovoj lokaciji će u najkraćem roku biti uklonjena i pomorsko će dobro biti oslobođeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 19:25